محققان در پژوهشی جدید اعلام كردند

حجم عجیب اطلاعات علمی نامعتبر در رابطه با ADHD در تیک تاک

حجم عجیب اطلاعات علمی نامعتبر در رابطه با ADHD در تیک تاک به گزارش بازار مقاله، محققان بررسی کردند که چگونه محتوای در رابطه با ADHD در شبکه اجتماعی تیک تاک بازتاب داده می شود و تا چه حد با استانداردهای علمی مطابقت دارد. این مطالعه نشان داده است که خیلی از اطلاعاتی که در ویدیوهای پرطرفدار منتشر می شوند، امکان دارد دقیق نباشند، در حالیکه کاربران، بخصوص جوانان، این اطلاعات را معتبر می دانند.



به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، ADHD یا اختلال نقص توجه و بیش فعالی، یک وضعیت عصبی-رشدی است که می تواند بر تمرکز، کنترل تکانه ها و فعالیتهای روزمره فرد تاثیر بگذارد. با گسترش شبکه های اجتماعی، خیلی از افراد به این پلت فرم ها روی آورده اند تا در رابطه با ADHD اطلاعات کسب کنند. با این وجود، مساله اصلی اینست که محتوای انتشار یافته در این فضاها همیشه دقیق نیست و امکان دارد سبب سردرگمی یا باورهای نادرست در بین کاربران شود. ازاین رو، بررسی صحت این اطلاعات و چگونگی تأثیرگذاری آنها بر کاربران اهمیت زیادی دارد.

در این راستا، محققان دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا مطالعه ای انجام دادند که در آن ۱۰۰ ویدئوی پربازدید با هشتگ #ADHD در تیک تاک مورد بررسی قرار گرفتند.

محققان دریافتند که کمتر از نیمی از ادعاهای مطرح شده در رابطه با علایم ADHD در این ویدیوها مطابق با معیارهای تشخیصی معتبر بودند. این معیارها بر مبنای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) تنظیم شده اند که پزشکان و متخصصان سلامت روان برای تشخیص استفاده می نمایند.

در بخش بعدی پژوهش، ۸۴۳ دانشجوی مقطع کارشناسی در رابطه با عادات تماشای ویدیوهای #ADHD در تیک تاک و برداشت هایشان از این محتوا مورد پرسش قرار گرفتند.

محققان بخصوص بر روی ویدئوهایی تمرکز کردند که از نظر روانشناسان بعنوان منابع مفید و یا نامعتبر رتبه بندی شده بودند. نتایج نشان دادند که دانشجویانی که خودشان به شکل رسمی یا غیررسمی ADHD را در خود تشخیص داده بودند، بیشتر به تماشای این ویدیوها می پرداختند.

همچنین، اشخاصی که به صورت منظم محتوای در رابطه با ADHD را دنبال می کردند، تمایل بیشتری به سفارش کردن هر دو گروه از ویدیوها (معتبر و نامعتبر از نظر متخصصان) داشتند.

این یافته ها حکایت کننده از آن هستند که افراد جوان امکان دارد در تشخیص اطلاعات معتبر از نادرست گرفتار مشکل باشند. همچنین، اشخاصی که محتوای بیشتری در مورد ADHD در تیک تاک مشاهده کرده بودند، نه تنها شیوع این اختلال را خیلی بیشتر از حد واقعی برآورد می کردند، بلکه نگرش منفی تری نسبت به علایم خود داشتند. این مساله می تواند سبب ایجاد نگرانی های غیرضروری یا حتی خودتشخیصی های نادرست شود.

اهمیت این مطالعه در آن است که نشان داده است باید تلاش بیشتری برای عرضه اطلاعات علمی دقیق در شبکه های اجتماعی صورت گیرد. یکی از راهکارهای پیشنهادی می تواند افزایش تولید محتوای معتبر توسط متخصصان و همکاری با اینفلوئنسرهای علمی در پلت فرم هایی مانند تیک تاک باشد. با افزایش آگاهی عمومی و آموزش کاربران، میتوان از انتشار اطلاعات نادرست جلوگیری کرد و افراد دچار ADHD را بسمت منابع معتبر هدایت کرد.

این پژوهش در مجله PLOS One انتشار یافته است که یکی از نشریات معتبر علمی در حوزه پزشکی و علوم اجتماعی به حساب می آید. محققان امیدوارند که یافته های این پژوهش به بهبود روش های آموزشی و اطلاع رسانی در مورد ADHD کمک نماید و بستری مناسب برای مطالعات بیشتر در این حوزه فراهم سازد.



1404/01/04
12:50:36
5.0 / 5
34
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان بازارمقاله در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی
بازار مقاله، مرجعی برای محققان و دانشجویان، با عرضه مقالات و کتب علمی باکیفیت و قیمت مناسب.