شروع فاز اول آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش آموز

شروع فاز اول آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش آموز بازار مقاله: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور از شروع پروسه آموزش یک میلیون دانش آموز و یکصدهزار معلم در عرصه هوش مصنوعی طی تابستان سال آینده آگاهی داد.


به گزارش بازار مقاله به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسین افشین در «نشست هم اندیشی ترویج و توسعه یادگیری هوش مصنوعی» که با حضور وزیر آموزش و پرورش و دیگر اعضاء کارگروه هوش مصنوعی برگزار شد، ضمن اشاره به حمایت جدی از ترویج و توسعه یادگیری هوش مصنوعی اظهار داشت: هوش مصنوعی بعنوان یکی از مهم ترین فناوری های تحول آفرین و سرنوشت ساز، نقشی کلیدی در آینده کشورها ایفا می کند و بااینکه حرکت در این راه را قدری دیر شروع کرده ایم، اما باید به شکل جدی از آموزش و یادگیری، توسعه زیرساخت ها و ابزارهای نوآورانه این حوزه حمایت نماییم.

وی ضمن اشاره به همکاری معاونت علمی و آموزش رایگان هوش مصنوعی به دانش آموزان و معلمان بعنوان قدمی آینده نگرانه برای تربیت نیروی متخصص حوزه هوش مصنوعی اظهار داشت: فاز اول برنامه آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش آموز، از تابستان ۱۴۰۴ شروع می شود و بطور همزمان، یکصد هزار معلم نیز در حوزه فناوری هوش مصنوعی آموزش می بینند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، برنامه ویژه آموزش رایگان هوش مصنوعی را شامل بخش های نوآورانه و متنوع به منظور ایجاد جذابیت و آشناسازی متخصصان آینده این حوزه عنوان نمود و اظهار داشت: این برنامه به گونه ای ویژه و جذاب طراحی شده است به صورتی که شامل بخش های عملی نیز خواهد بود. ابتدای سال تحصیلی آینده، یک میلیون دانش آموز در سنین ۷ تا ۱۵ سالگی را زیر پوشش قرار دهد. این برنامه بصورت بطورکامل عملی و جذاب طراحی شده است. ترویج هوش مصنوعی در دانشگاه ها افشین، تربیت و پرورش نیروی انسانی متخصص را یکی از مؤلفه های اساسی در توسعه و پیشرفت کشور در فناوری هوش مصنوعی دانست و اضافه کرد: با شروع فعالیت دولت چهاردهم، موضوع آموزش و یادگیری را با جدیت دنبال شد و در این راستا، در اولین گام فراخوانی اعلام کردیم که از تدریس هوش مصنوعی توسط استادان دانشگاه، حمایت نماییم. مجوز تدریس دو واحد درسی را از وزیر علوم هم دریافت کردیم تا هوش مصنوعی، مستقل از اینکه دانشجو در چه رشته ای تحصیل می کند، بعنوان واحدهای موظف، ثبت گردد. وی، ضمن اشاره به تدریس سرفصل های دانشگاهی هوش مصنوعی در دانشگاه ها اظهار داشت: این کلاس ها از مهر تا دی ماه امسال برگزار شد که نسخه ضبط شده کلاس ها، بصورت رایگان در پلت فرم های آموزش مجازی درحال بارگذاری است تا دانشجویان از سراسر کشور، بدون محدودیت به این منابع آموزشی دسترسی داشته باشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، ضمن اشاره به آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه کوانتوم اظهار نمود: همین پروسه مجدداً در سال تحصیلی جدید اجرا خواهد شد، ضمن اینکه با استفاده از همین سازوکار، از تدریس سرفصل های درسی و آموزش دانشجویان در حوزه فناوری کوانتوم نیز حمایت می نماییم.

افشین، ضمن اشاره به پشتیبانی از استادان به ازای تدوین سرفصل های درسی در حوزه هوش مصنوعی و کوانتوم اظهار داشت: علاوه بر تدریس این دوره ها، از تدوین سرفصل های درسی حمایت می کند به صورتی که برای هر سیلابس هوش مصنوعی ۱۰۰ میلیون تومان و به ازای هر سیلابس درسی کوانتوم ۱۵۰ میلیون تومان به اساتیدی که تدریس کرده و کلاسشان را ضبط کنند، تعلق می گیرد.

ایشان در ادامه اضافه کرد: معاونت علمی به صورت گسترده و دقیق، تجربه کشورهای مختلف همچون روسیه و چین در تدریس هوش مصنوعی را مورد بررسی و مطالعه قرار داد و کتاب های درسی و مدلهای آموزشی مختلف را ارزیابی کرد. در این ارزیابی ها، خاصیت های فرهنگی و بومی هر کشور و روش آموزشی اتخاذشده نیز مد نظر قرار گرفت. همین طور مدل هایی که در دیگر کشورها پیاده شده است مانند آموزش بوسیله بازی را در کشور بومی سازی کردیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با بیان اینکه رویکرد معاونت علمی، «فناوری هوش مصنوعی برای همه» است و ناظر به همین رویکرد، از یادگیری علاقه مندان هوش مصنوعی، از هر قشر و گروه سنی، حمایت می کند، افزود: باید همین آموزش را برای والدین نیز پیاده سازی نماییم برای اینکه وقتی کودک هوش مصنوعی را می آموزد، پرسش هایی در ذهن او ایجاد می شود که پدر و مادر باید قادر باشند به این پرسش ها پاسخ بدهند. افشین اضافه کرد: این آموزش ها در دسترس همگان است و والدین هم می توانند از این آموزش ها استفاده نمایند. حمایت ها بگونه ای طراحی شده است که بهترین اساتید علاقه مند به آموزش هوش مصنوعی کشور، این حوزه را تدریس کنند. وی با بیان اینکه آموزش هوش مصنوعی در سه سطح انجام می گیرد، اظهار داشت: در لایه نخست، عموم مردم آموزش می بینند. این پروسه خردسالان خردسال تا افراد سنین بالاتر را در برمی گیرد. برای دانشجویان، با اقداماتی که پیشبینی کرده ایم، آموزش و پژوهش در حوزه هوش مصنوعی را در تمامی رشته ها دنبال می نماییم، به صورتی که سال قبل بیش از ۴۰ قرارداد پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی، هرکدام به ارزش ۵ میلیارد تومان منعقد گردید. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با بیان اینکه آموزش هدفمند هوش مصنوعی به عموم جامعه، زمینه ساز تحولی در زمینه این فناوری خواهد بود، اظهار داشت: تلاش می نماییم نیروی انسانی با سازوکارهای مختلف حمایت شود. این آمادگی را داریم که در فصل تابستان، معلمان توسط بهترین استادان آموزش ببینند. همین طور آموزش به والدین، بخش دیگری از برنامه آموزش هوش مصنوعی است که توسط معاونت علمی، پیگیری می شود. افشین با تاکید بر شناخت مسیر حرکت پیموده شده توسط کشورهای موفق دنیا، اهمیت آموزش پایه ای هوش مصنوعی را خاطرنشان کرد و اضافه کرد: تا وقتی که پایه های آموزش را تقویت نکنیم، بصورت عمیق به نوآوری و توسعه فناوری دست نخواهیم یافت. معتقدم وزارت آموزش و پرورش می تواند با بررسی مدلهای آموزشی موفق دنیا، به یک مدل و ساختار بومی برسد و سرعت نوآوری در این حوزه را افزایش دهد.


منبع:

1403/12/30
19:37:09
5.0 / 5
49
تگهای خبر: آموزش , استاد , پژوهش , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان بازارمقاله در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی
بازار مقاله، مرجعی برای محققان و دانشجویان، با عرضه مقالات و کتب علمی باکیفیت و قیمت مناسب.