تنفس غیرطبیعی و سندرم خستگی مزمن از عوارض کووید-۱۹ حاد

تنفس غیرطبیعی و سندرم خستگی مزمن از عوارض کووید-۱۹ حاد به گزارش بازار مقاله محققان کالج پزشکی آیکان در مانت ساینای در مطالعه اخیر خود اظهار کرده اند تنفس غیرطبیعی و سندروم خستگی مزمن از علائمی هستند که امکان دارد برخی افراد بعد از مبتلا شدن به کووید-۱۹ حاد آنها را تجربه کنند.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، محققان آمریکایی در مطالعه ای که به تازگی در مجله "JACC: Heart Failure" انتشار یافته است سندرم خستگی مزمن را یکی از علایم مبتلایان به کووید-۱۹ حاد اعلام نموده اند.
خیلی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ماهها بعد از تشخیص بیماری شان و روند مراحل درمان همچنان علائمی مانند سندرم خستگی مزمن و سایر مشکلات تنفسی را تجربه می کنند. "سندرم خستگی مزمن"(Chronic fatigue syndrome) یک وضعیت پزشکی است که اغلب بعد از یک بیماری ویروسی رخ می دهد و سبب تب، درد، خستگی طولانی مدت و افسردگی در فرد می شود.
خیلی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و حتی بعضی از آنها که بعد از مبتلا شدن هیچگاه در بیمارستان بستری نشده اند، بعد از بهبودی باز هم از برخی علایم ناشی از مبتلا شدن به این بیماری رنج می برند. این بیماران گرفتار وضعیتی به نام "PASC"یا "عوارض حاد بعد از عفونت کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲" شده اند. خستگی شدید، مشکلات شناختی، خواب بدون کیفیت و درد عضلانی همگی علایم اصلی این بیماران هستند.
در این مطالعه، محققان ۴۱ بیمار (۲۳ زن، ۱۸ مرد) در محدوده سنی ۲۳ تا ۶۹ سال را مورد بررسی قرار دادند و همه افراد تحت آزمایشات عملکرد ریوی، اشعه ایکس از قفسه سینه، سی تی اسکن از قفسه سینه و اکوکاردیوگرام قرار گرفتند. گفتنی است این بیماران به مدت سه تا ۱۵ ماه قبل از انجام آزمایشات ورزش قلبی ریوی (CPET) مبتلا به کووید-۱۹ حاد شده بودند و همچنان از تنگی نفس غیرقابل توصیفی رنج می بردند.


دکتر "دونا ام مانچینی"(Donna M. Mancini) استاد بخش قلب و عروق دانشکده پزشکی آیکان در مانت ساینای و نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: افراد بعد از بهبودی از کووید-۱۹ حاد امکان دارد عوارضی را تجربه کنند. خیلی از این بیماران که ما طی این مطالعه آنها را مورد بررسی قرار دادیم علائمی چون تنگی نفس داشتند. آزمایش ورزش قلبی ریوی را هم به منظور بررسی بهتر این امر انجام دادیم که نتایج آن چندین ناهنجاری همچون کاهش ظرفیت ورزش(reduced exercise capacity)، پاسخ تهویه ای بیشتر از حد(excessive ventilatory response) و الگوهای تنفس غیر طبیعی را نشان داد که این موارد بر فعالیتهای عادی زندگی روزمره آنها تأثیر گذاشته بود.
با بررسی های بیشتر محققان دریافتند حدودا همه بیماران(۸۸ درصد) الگوهای تنفسی غیرطبیعی که به آنها "تنفس ناکارآمد"(dysfunctional breathing) گفته می شود را تجربه می کردند. تنفس ناکارآمد به معنای تنفس سریع و کم عمق است و بیشتر در بیماران مبتلا به آسم مشاهده می شود. بیماران همینطور مقادیر دی اکسید کربن پایینی در حالت استراحت و یا در آزمایش ورزش داشتند که این امر نشان دهنده افزایش تهویه مزمن(chronic hyperventilation) است. علاوه بر این اغلب بیماران(۵۸درصد) شواهدی از اختلال گردش خون داشتند.
مانچینی اظهار داشت: دانستن این موارد مهم می باشد چونکه این بعضی از ناهنجاری ها امکان دارد با تمرینات تنفسی یا بازآموزی(retraining) برطرف شوند.




منبع:

1400/09/10
11:39:01
5.0 / 5
634
تگهای خبر: استاد , پزشك , پزشكی , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی