حل معمای پیام مرموز روی تابلوی جیغ

حل معمای پیام مرموز روی تابلوی جیغ بازار مقاله: کارشناسان موزه ملی نروژ با بهره گیری از فناوری مادون قرمز و تحلیل دستخط، پیامی که با مداد در گوشه ای از تابلوی معروف «جیغ» نوشته شده است را به «ادوارد مونک»، نقاش این اثر، منسوب کردند.


به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه نشنال، این نقاشی فقط از یک مرد دیوانه برمی آید پیام مرموزی است که در گوشه بالا سمت چپ تابلوی جیغ، شاهکار ادوارد مونک نقاش معروف نروژی، با خطی ناخوانا حک شده است.
برای دهه ها، این سوال که چه کسی این پیام را نوشته ذهن تاریخ دانان هنر را به خود مشغول کرده بود. وقتی یک منتقد دانمارکی در سال ۱۹۰۴ میلادی برای نخستین بار این پیام را کشف کرد، جامعه هنر در فرض اولیه آنرا بعنوان نمونه ای از شعارنویسی و لطمه رساندن به آثار فرهنگی در نظر گرفت. اما در هفته جاری کارشناسان موزه ملی هنر، معماری و طراحی نروژ با بهره گیری از اسکن های مادون قرمز و تکنیک تحلیل دستخط، تایید کردند این پیام اسرارآمیز نوشته خود نقاش است. در این مطالعه از نامه ها و دفتر خاطرات مونک به عنوان مرجع استفاده شد.


مای بریت گولن (Mai Britt Guleng) از متصدیان موزه ملی اسلو در گفت و گو با بی بی سی انگلیسی در این زمینه اظهار داشت: بدون تردید این جمله را خود مونک نوشته است. دستخط پیام و اتفاقاتی که در سال ۱۸۹۵ پیرو آن که مونک برای نخستین بار در نروژ از نقاشیش رونمایی نمود، رخ داد، همه و همه این ادعا را ثابت می کنند.
به گفته گولن، ممکنست مونک این جمله را در واکنش به انتقاداتی که به اثرش شد، نوشته باشد؛ جیغ آن زمان برای جامعه اثری آزاردهنده و دیوانه کننده بود و موجب شد به خالقش انگ دیوانگی و جنون بزنند. بعنوان نمونه یک دانشجوی جوان پزشکی یک دفعه همه جا جار زد این اثر ثابت می کند مونک از نظر روانی سالم نیست. فضای به وجود آمده، تاثیر عمیقی بر روی این هنرمند گذاشت تا جایی که بارها در نامه ها و خاطرات خود به آن اشاره نموده است.
مونک همزمان نگران بود آن بیماری روانی را که در خانواده اش موروثی است، به ارث برده باشد. بدین سبب آنطور که گولن می گوید پیام مخفی نوشته شده روی تابلو، از لطمه پذیری این هنرمند مشهور نسبت به انتقادات حکایت دارد. وی در سال ۱۹۰۸ به دنبال یک فروپاشی عصبی بستری شد.
مونک در قسمتی از خاطرات خود درباره این که طرح تابلوی جیغ چطور به او الهام شد، می نویسد: حس کردم در طبیعت فریادی کشیده می شود. این تصویر را نقاشی کردم و ابرها را به رنگ خون کشیدم. رنگ فریاد می کشید؛ این شد که جیغ خلق شد.
ادوارد مونک از نقاشان برجسته سبک اکسپرسیونیسم بود. وی یک دوران کودکی سخت و توأم با فشار و بیماری داشت که بر روحیاتش تأثیر زیادی گذاشت، از ین جهت، خیلی از تابلوهای این هنرمند بر محور درد و بیماری خلق شده اند. جیغ، معروف ترین اثر مونک به عنوان یکی از شاهکارهای هنر مدرن و یکی از الگوهای شاخص سبک اکسپرسیونیسم شناخته می شود.



منبع:

1399/12/08
15:40:40
0.0 / 5
2199
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , دانشجو , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی