تبدیل کربن دی اکسید به پلاستیک قابل بازیافت
بازار مقاله: دانشمندان کربن دی اکسید را با بهره گیری از سیانوباکتری ها به پلاستیک های تجدیدپذیر تبدیل کردند.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، دانشمندان موفق شدند کربن دی اکسید(CO2) را با استفاده از سیانوباکتری ها به پلاستیک های تجدیدپذیر تبدیل کنند.
به نقل از آی ای، میکروارگانیسم های سیانوباکتری که فتوسنتز کننده هستند، نشان دهنده توانایی تبدیل کربن دی اکسید به مواد مفید هستند.
سیانوباکتری ها نشان داده اند که می توانند سیترمالات(citramalate) که یک جزء کلیدی برای تولید پلاستیک های پایدار می باشد، تولید کنند.
پژوهشگران دانشگاه «منچستر» می گویند، این میکروارگانیسم های فتوسنتز کننده توانایی تبدیل CO2 که یک گاز گلخانه ای است، به مواد مفید را دارند.
این مطالعه می تواند بطور قابل توجهی سرعت ایجاد جایگزین های دوستدار محیط زیست برای پلاستیک ها را افزایش دهد که به طور معمول از مواد شیمیایی استخراج شده از سوخت های فسیلی ساخته می شوند.
علاوه بر این، این مطالعه از یک اقتصاد زیستی گردشی حمایت می کند و با کاهش زباله و کاهش ردپای کربن ما، به طرف آینده ای پایدارتر حرکت می کند.
سیانوباکتری ها که به عنوان جلبک های سبزآبی نیز شناخته می شوند، موجودات ریزی هستند که از نور خورشید برای تبدیل CO2 به ماده آلی استفاده می نمایند.
آنها بطور قابل توجهی یک جایگزین پایدار برای روش های سنتی ارائه می دهند و محصولات ارزشمندی را از CO2 تولید می کنند. آنها این کار را بدون نیاز به منابع کشاورزی مانند شکر یا ذرت انجام می دهند.
با این وجود، رشد کند و کارآیی محدود آنها مانع از استفاده گسترده آنها در صنعت شده است.
متیو فالکنر محقق ارشد این مطالعه اظهار داشت: مطالعه ما به یکی از گلوگاه های کلیدی در استفاده از سیانوباکتری ها برای تولید پایدار پرداخته است.
وی ادامه داد: ما با بهینه سازی نحوه تبدیل کربن به محصولات مفید، یک گام مهم به طرف تجاری سازی این فناوری برداشته ایم.
این مطالعه بر روی سویه ای رایج از سیانوباکتری ها به نام Synechocystis sp. PCC 6803 متمرکز بود. آنها این سویه را بصورت ژنتیکی تغییر دادند تا تبدیل کربن دی اکسید به مواد زیستی تسهیل شود.
هدف این مطالعه افزایش تولید سیترمالات بود.
سیترمالات در یک مرحله آنزیمی واحد با ترکیب دو متابولیت تولید می شود و با تنظیم دقیق عواملی مانند شدت نور، سطوح CO2 و در دسترس بودن مواد مغذی، پژوهشگران موفق به افزایش قابل توجهی در تولید سیترمالات شدند.
تولید سیترمالات بوسیله بهینه سازی پارامترهای کلیدی این پروسه ۲۳ برابر افزوده شد که می توان از آن برای ایجاد مواد دیگر علاوه بر پلاستیک ها بهره برد.
در ابتدا، پژوهشگران تنها مقادیر کمی از سیترمالات تولید کردند. سپس آنها از یک رویکرد سیستماتیک جهت بررسی چگونگی تعامل عوامل مختلف استفاده کردند.
پژوهشگران می گویند، این تکنیک همین طور می تواند برای ایجاد مواد دوستدار محیط زیست دیگر استفاده گردد.
بنابراین، این تکنیک می تواند در تولید مواد مختلف از سوخت های زیستی گرفته تا داروها به کار رود.
پژوهشگران تاکید می کنند که این پیشرفت به کوشش های جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و کاهش وابستگی ما به سوخت های فسیلی کمک می نماید.
فالکنر می گوید: با تبدیل CO2 به چیزی ارزشمند، ما نه فقط انتشار این گاز را کاهش می دهیم، بلکه یک چرخه پایدار ایجاد می نماییم که در آن کربن به بلوک های سازنده محصولاتی تبدیل می شود که هر روز از آنها استفاده می نماییم.
پژوهشگران حالا قصد دارند تا مهارتهای خودرا بیشتر بهینه سازی کنند و راه هایی برای افزایش کارآمد تولید بررسی نمایند.
علاوه بر این، آنها درحال بررسی این مساله هستند که چگونه رویکرد بهینه سازی آنها می تواند برای دیگر مسیرهای متابولیکی درون سیانوباکتری ها استفاده گردد. این می تواند به گسترش دامنه محصولات زیستی پایدار کمک نماید.
این مطالعه در مجله Biotechnology for Biofuels and Bioproducts انتشار یافته است.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب