مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری مطرح كرد:
تولید تله تئاتر از مجالس تعزیه جوانان و نوجوانان استان ها
به گزارش بازار مقاله مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از اعلام آمادگی این مرکز برای تولید تله تئاتر از مجالس تعزیه خوانی جوانان و نوجوانان مازندران برای پخش از شبکه تلویزیونی امید اطلاع داد.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایرنا، کوروش زارعی یکشنبه شب در نشست با برخی از هنرمندان و فعالان هنرهای نمایشی مازندران که در حاشیه مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ برگزار شد، با تاکید بر لزوم پشتیبانی از نمایش های آیینی، تعزیه و نقالی در مازندران، اظهار داشت: این آمادگی وجود دارد که از مجالس تعزیه خوانی جوانان و نوجوانان مازندران برای تولید تله تئاتر با حمایت این مرکز اقدام گردد.
وی اظهار نمود: خوشبختانه رئیس حوزه هنری مازندران پیگیری خوبی در استان برای ایجاد پایگاه و دفتر تعزیه انجام داد و مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور هم پشتیبانی های لازم را خواهد داشت. با معرفی گروه های فعال توسط دفتر استانی، بعد از بررسی فیلم اجرای این هنرمندان و فراهم شدن زمینه حضور گروه ها در تهران امکان ضبط اجراهای با کیفیت و پخش از شبکه امید وجود دارد.
به گفته این مسئول، مرکز هنرهای نمایشی طی ماه های اخیر امکاناتی مانند سالن، اقامتگاه و آشپزخانه برای حضور و اقامت گروه ها و نمایشگران در مرکز به منظور حضور برای ضبط تله تئاتر یا شرکت در جشنواره ها را فراهم نموده است.
این مسئول تصریح کرد: تعزیه هنر اصیل ایرانی است و همچون اپرا برای غربی ها، این پدیده فرهنگی برای ما هم از اعتبار بالایی برخوردار می باشد و بارها اثبات شده که قابلیت بالایی برای معرفی به محافل هنری معتبر جهانی دارد.
زارعی تصریح کرد: جشنواره یکی از بسترهای پشتیبانی از هنرمندان نمایش است و با همین نگاه در تلاش هستیم جشنواره تئاتر بچه های مسجد را بعد از دوران کرونا باردیگر در سطح ملی و استانی برگزار نماییم و در نخستین فرصت بعد از دوران کرونا ضبط تله تئاترهایی در سطح گسترده با نگاهی ویژه به استان های فعال و گروه های استانی آغاز شود.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ایران با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت های هنری و فرهنگی در استان ها از جانب هنرمندان و مدیران استانی، تصریح کرد: توجه به بوم و فرهنگ مناطق از نکات حائز اهمیتی است که باید مورد توجه هنرمندان قرار گیرد. تصور فعالان هنرهای نمایشی در استان ها بر این نباشد که همه چیز در تهران می گذرد. بطور قطع رویدادها و خرده فرهنگ ها و نیازهای انسانی و زیست بوم در شهرستان ها مصدر داستان هایی است که به نمایش های جذاب ختم خواهد شد.
زارعی ضمن قدردانی از تلاش هنرمندان و استمرار فعالیت در شرایط مختلف ضمن اشاره به حفظ ارزش ها و منزلت انسانی در نمایش اظهار داشت: در خیلی از آثار کلاسیک و متون برجسته غربی هم نویسندگان اغلب تلاش در رعایت آداب و اخلاق دارند. ولی متاسفانه در بعضی از اجراهای نمایشی امروز ما، دیالوگ های ناپسند شنیده می شود. به لزوم داستان می توان از جایگزین هایی بهره برد که کلیت نمایش در نهایت اثری به دور از بداخلاقی باشد.
وی همینطور در پاسخ به هنرمندی که خواهان برگزاری دوره های آموزشی حرفه ای در استان ها بود اظهار نمود: ما در سال آینده بنا به درخواست واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری مازندران اساسا کارگاه هایی را با حضور استادان برجسته برگزار خواهیم کرد و برونداد نشست ها در صورت داشتن استانداردهای لازم برای چاپ حمایت خواهند شد. پیش از این هم برخی متون ساخته شده در طرح های این مرکز منتشر گردید که می توان به بیشتر از ۶۰ اثر کوتاه و ویژه بچه های مسجد حوزه هنری که توسط نویسندگان برجسته، فعال و پیشکسوت کشور آماده شد اشاره نمود. این آثار دستمایه خوبی برای تولید آثار نمایشی هستند و بطور قطع دفتر هنرهای نمایشی حوزه هنری در استان ها از این آثار حمایت خواهد نمود.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ضمن اشاره به برگزاری جشنواره تیرنگ در مازندران هم اظهار داشت: از حوزه هنری مازندران بابت برگزاری مستمر جشنواره تئاتر تیرنگ سپاسگزاریم و درخواست داریم این جشنواره را که شاخص و نشان مازندران است همواره برگزار کرده و ما هم از تمام توان برای حمایت اقدام خواهیم کرد.
در این نشست سید مصطفی موتورچی مسئول دفتر تئاتر بچه های مسجد مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری هم حضور داشت و هنرمندان حاضر در جلسه درباره مسائلی همچون وضعیت جریان تئاتر بچه های مسجد و چاپ متون نمایشی، حمایت نمایش های حوزه هنری و مسائل بحث و تبادل نظر کردند.
رونمایی از دو کتاب از تولیدات حوزه هنری مازندران هم بخشی از این نشست بود که با حضور مدیر مرکز هنرهای نمایشی انجام شد. کتاب «چرخ دل» شامل ۱۰ طومار نقالی عاشورایی ویژه نوجوانان به قلم علی عظیمی هنرمند هنرهای نمایشی، نقالی و تعزیه خوانی مازندران و کتاب نمایشنامه «یاغی های عاشق» نوشته سینا دلشادی که بر مبنای یک داستان بومی متعلق به فرهنگ مازندران نوشته شده در انتها این نشست رونمایی شدند.
مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ عصر امروز در سالن آمفی تئاتر شهید هادی باغبانی حوزه هنری مازندران با حضور محدود هنرمندان برگزار شد و نمایشنامه های «میراشکار» به نویسندگی بهناز دوستی، «کسی در گور می گرید» نوشته محمد فخرایی مطلق، «سرخ او» اثر مهیار هزارجریبی و «میان بر» به نویسندگی سجاد بحری بدون اولویت در رتبه بعنوان چهار نمایشنامه برتر این دوره از شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ عرضه شدند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب