خاطرات زندان های پهلوی از زبان سرتیپ اصغر كورنگی در هنر فردا

خاطرات زندان های پهلوی از زبان سرتیپ اصغر كورنگی در هنر فردا بازار مقاله: دیدار و گفت و گو با سرتیپ اصغر كورنگی در مورد خاطرات زندان های دوران پهلوی دوم بامداد پنجشنبه هفدهم بهمن ماه ساعت 9 در موسسه هنر فردا انجام می شود.



به گزارش روبط عمومی موسسه هنر فردا یكصد و هشتاد و هشتمین جلسه بامداد پنجشنبه های مجله بخارا به مناسبت انتشار كتاب «مسیح در قصر» به كوشش مهسا جزینی به دیدار با سرتیپ اصغر كورنگی اختصاص یافته است؛ كه با حضور محمد تركمان، علی دهباشی و مهسا جزینی در موسسه هنر فردا به نشانی: اتوبان حقانی، نرسیده به چهارراه جهان كودك، پلاك ۲۷ برگزار می گردد.

سرتیپ اصغر كورنگی متولد ۱۳۰۷ در اصفهان است. دبستان و دبیرستان را در همان شهر خوانده است. قصد شركت در كنكور پزشكی را داشته اما روزگار او را به دانشكده پلیس در تهران می كشاند و بعد هم حقوق می خواند و با وجود میلش در شهربانی ماندگار می شود. خودش می گوید كه بارها قصد كرده بود از شهربانی بیرون بیاید اما گویا سرنوشت مقدر كرده بود در شهربانی بماند. از آبادان تا گنبد كاووس، از اصفهان تا تهران و بعد قسمتی از دوران خدمتش را بعنوان رئیس زندان سپری كند. او سال ۴۴ رئیس زندان قصر می شود.

عمده خاطرات كورنگی هم به دورانی باز می گردد كه در زندان قصر رئیس بوده. مواجهه او با زندانیان خصوصاً زندانیان سیاسی وقت برای خواننده امروزی احتمالاً در نوع خود هم عجیب است و هم جالب. روایت صمیمیت و دوستی او با زندانیان سیاسی وقت. كورنگی خاطراتش را با لحن خاصی روایت می كند. ساده و صادقانه. و همین روایت صادقانه به دل خواننده می نشیند.

علاوه بر اینكه خاطرات كورنگی، تصویری متفاوت تر از شهربانی آن دوران برای ما تصویر می كند. دانسته های ما از شهربانی و خصوصاً زندان هایش معمولاً به دوران پهلوی اول و روایتی كه زندانیان آن دوره در خاطراتشان بیان كرده اند باز می گردد. شهربانی در خاطرات زندانیان سیاسی پهلوی دوم اصولاً مفقود است و خاطراتشان بیشتر روایت مواجهه آنها با ساواك است. خاطرات كورنگی از این نظر به غنای تاریخ نگاری زندان و شهربانی در دوره پهلوی دوم هم می افزاید، خصوصاً كه این دفعه نه از زبان یك زندانی بلكه از نگاه مخالف یعنی رئیس یك زندان بیان می شود.

كورنگی به واسطه رابطه انسانی و دوستانه ای كه در زندان قصر با اعضا جبهه ملی و نهضت ازادی خصوصاً مهندس سوداگر و آیت الله طالقانی پیدا می كند پس از انقلاب، برخلاف خیلی از افسران رده بالا كه بازداشت، پاكسازی یا اخراج شدند به دعوت دولت موقت به همكاری با شهربانی ادامه می دهد و معاون اطلاعات شهربانی می شود و با استعفای دولت موقت هم درخواست بازنشستگی می كند.



منبع:

1398/11/16
23:44:15
5.0 / 5
4357
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , شركت , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی