رسانایی بیشتر در دماهای بالاتر از حد آستانه
به گزارش بازار مقاله دانشمندان شواهدی از ابر رسانایی در دما و سطح انرژی بالا یافتند كه می تواند منجر به انقلابی در طراحی و عملكرد صنعت الكترونیك شود. ماده ابررسانا ماده ای است كه می تواند جریان الكتریسیته را بدون مقاومت انتقال دهد. در واقع این به این مفهوم است كه برق می تواند بدون هیچگونه اتلاف انرژی از آن عبور كند. از این پدیده می توان در همه جا، از وسایل برقی كوچك مانند ساعت های هوشمند تا زیر ساخت های الكتریكی بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.
دانشمندان و مهندسان به دنبال آن هستند كه ابررسانایی بتواند در دمای اتاق صورت گیرد. در مطالعه جدید محققان مشاهده نمودند كه جفت كوپر(Cooper Pairs) در جایی كه نباید باشد اتفاق می افتد. جفت كوپر زمانی است كه الكترون ها به هم نزدیك و جمع شوند تا بتوانند راحت تر از مواد عبور كنند(بدون ایجاد گرما).
به گفته فیزیكدان Doug Natelson، پدیده جفت شدن الكترون در بالای دمای بحرانی حیرت انگیز نیست و معمولا اتفاق می افتد. اما چیزی كه عجیب است، وجود دو مقیاس انرژی متفاوت می باشد. مقیاس انرژی بالاتر كه سبب تشكیل جفت ها می شود و مقیاس انرژی پایین تر كه همه الكترون ها تصمیم می گیرند تا به صورت جمعی و منسجم عمل كنند و رفتار ابررسانایی از خود نشان دهند.
به عبارت دیگر، جفت های كوپر می توانند در دماهای بالاتر شكل گیرند اما نمی توانند رفتار ابررسانایی از خود نشان دهند چونكه در دماهای پایین این رفتار ظاهر می شود. این پدیده در یك ابررسانا به نام اكسید مس لانتانیوم استرانسیوم (LSCO) یافت شده است. LSCO یك ابررسانا با دمای بالا است كه در دماهای بالاتر از حد معمولی كار می كند.
به گفته Natelson به نظر می آید هنوز راه بسیار زیادی تا تشكیل ابررسانا در دمای اتاق داریم اما در LSCO به نظر می آید كه برخی از الكترون ها در دماهای بالاتر از حد معمول مورد نیاز برای ابررسانایی جفت می شوند. اما سوال اصلی این است كه آیا می توان انسجام را در دماهای بالا هم برقرار كرد؟
sciencealert 2121
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب