معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

پول نفت فرهنگ مفت خوری را توسعه می دهد، كمبودهای كردستان زیاد است

پول نفت فرهنگ مفت خوری را توسعه می دهد، كمبودهای كردستان زیاد است بازار مقاله: سنندج - معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: تا زمانی كه بخش خصوصی و سرمایه گذار وارد چرخه اقتصاد نشود، دولت نمی تواند زمینه های توسعه یك منطقه را فراهم آورد.



به گزارش بازار مقاله به نقل از مهر، سورنا ستاری شامگاه سه شنبه در پنجمین جلسه شورای اداری استان كردستان، اظهارداشت: ما دولتی ها یادگرفته ایم كه تنها سر وقت سر كار برویم و حقوق خودرا دریافت نماییم و همین مسئله سبب شده كشور در زمینه های بسیاری خصوصاً توسعه اقتصادی عقب بماند.
وی با اشاره به اینكه در چند دهه اخیر دولت تنها به فكر استخراج و فروش نفت برای تامین منابع خود بوده، اضافه كرد: پول نفت می آید و در دولت هزینه میگردد و چیزی از آن باقی نمی مانند اما تنها فرهنگ مفت خوری را در كشور توسعه می دهد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: هم اكنون چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجو در سطح كشور تحصیل می كنند و از این نظر رتبه پنجم دنیا را به خود اختصاص داده ایم، اما در زمینه به كار گیری آنها با مشكل مواجه هستیم چون بخشی از رشته تحصیلی این دانشجویان با اكوسیستم و فعالیت های كشور همخوانی ندارد و مورد نیاز نیست.
ستاری تصریح كرد: در رتبه تولید مهندس باز رتبه پنجم دنیا را داریم اما زمانی كه یك كارخانه مانند فولاد و یا سیمان را راه اندازی می نماییم یك نفر در كشور وجود ندارد كه با احداث این كارخانه ها مدرك وی همخوانی داشته باشد و به كار آِد.
وی بیان كرد: اما زمانی كه در ارتباط با صنعت فرش صحبت می نماییم با وجود اینكه چندین مرتبه تا آستانه نابودی پیش رفت اما با عنایت به علایق و هنری كه در ایرانی ها در این حوزه وجود داشته بازهم سرپا شده و الان سپس صادرات مواد نفتی بیشترین صادرات را در این حوزه داریم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: در این چند سال تنها با پول دولت دانشجو تربیت كرده ایم فارغ از اینكه سپس فارغ التحصیلی آنها با احداث بومی سازی و بهره گیری از آنها چون رشته های آنان با فعالیت ها و چشم اندازهای كشور همخوانی نداشته نتوانسته ایم از دانش آنها بهره ببریم.
ستاری اظهارداشت: باید به دنبال تغییر و تحول در نگاه به مرزهای علم و دانش باشیم و تا زمانی كه این حوزه را وارد اقتصاد كشور نكنیم نمی توانیم به دنبال توسعه باشیم.
وی اضافه كرد: دانشگاه و كسانی كه در حوزه خدمت به مردم در دولت كار می كنند تا زمانی كه حقوق خودرا از دولت دریافت نمایند، نمی توانند به مشكلات جامعه رسیدگی كنند و تنها راه ورود به اقتصادی شدن فناوری سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: هیچ كشوری نیروی انسانی ما را از نظر خلاقیت و استعداد ندارد و در این زمینه در رتبه دوم یا سوم دنیا قرار داریم اما بیشتر نخبگان ما در خارج از مرزهای كشور به كار گرفته شده اند.
ستاری تصریح كرد: در چند پارسال با عنایت به تغییر نگرش دولت به بهره گیری از نیروی جوانان مستعد حدود هزار نفر از نخبگان كشور كه در نقاط مختف دنیا در حال فعالیت بوده اند را به كشور بازگردانده ایم و از ظرفیت و پتانسیل آنها استفاده می نماییم.
وی بیان كرد: ما در دولت فقط می توانیم زیرساخت ها را احداث نماییم و مشكلات استان كردستان فقط با دانش، عقل و نیروی انسانی خود استان حل میگردد و با سرمایه گذاری بر روی جوانان زمینه های توسعه فراهم میگردد اما باید به این نكته باز توجه كرد كه دولت نباید وارد بیزینس شركت ها شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: كردستان در حوزه های گردشگری، IT و گیاهان دارویی ظرفیت های بسیار خوبی دارد كه توسط جوانان قابل پیاده سازی است و تنها باید به آنان اعتماد كرد.
ستاری از پارك های علم و فناوری بعنوان حلقه ارتباطی میان دانشگاه، جامعه و صنعت نام برد و با تشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه، اظهارداشت: زمانی ایده ها تجاری سازی میگردد كه بخش خصوصی روی آن سرمایه گذاری كند.
وی اضافه كرد: ما در صورتی در تكنولوژی های جدید برنده خواهیم بود كه ورود بخش خصوصی را تسهیل و آنان را تشویق به سرمایه گذاری در این حوزه نماییم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور پارك های علم و فناوری را در صورت موفقیت دارای ارزش افزوده فراوان عنوان نمود و افزود: تولیدات دانش بنیان درآمد آفرین هستند و جوانان در این شركت ها می توانند درآمدهای میلیاردی تولید كنند.
ستاری عدم صنعتی بودن استان را از جهاتی به نفع استان دانست و تصریح كرد: تعدادی از استان های صنعتی الان با مشكلات فراوان زیست محیطی و آب درگیر هستند و جوانان این دیار باید با تاكید بر فناوری های دانش بنیان جلو این معضلات را گرفته و از تولیدات دانش بنیان برای احداث شغل و درآمد استفاده كنند.

1397/08/23
13:28:33
5.0 / 5
4456
تگهای خبر: تكنولوژی , دانش بنیان , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی