حمایت ویژه از هوش مصنوعی، کوانتوم و میکروالکترونیک در شورایعالی عتف تصویب گردید

حمایت ویژه از هوش مصنوعی، کوانتوم و میکروالکترونیک در شورایعالی عتف تصویب گردید به گزارش بازار مقاله، دبیرکل شورایعالی عتف از مصوبه ای درمورد جذب دانشجو، تأمین بودجه برای اعضای هیأت علمی، راه اندازی لابراتوار های تخصصی و... در رشته های راهبردی کوانتوم، هوش مصنوعی و میکروالکترونیک اطلاع داد.



دکتر پیمان صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد برگزاری جلسه شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) اظهار نمود: روز گذشته (یکشنبه ۲ دی ماه) جلسه شورای عتف به ریاست دکتر عارف برگزار شد و خوشبختانه در این نشست برخی موارد به تصویب رسید.
وی در مورد دستور کار این جلسه اظهار داشت: ما امروز چهار دستور کار داشتیم. دستور اول در ارتباط با عرضه گزارش عملکرد سه ساله شورا بود. در این گزارش، مواردی همچون مصوبات پیشین همچون مصوبه های محققان پسادکتری، محققان مستقل، راه اندازی صندوق عتف و شبکه آزمایشگاهی، تصویب اولویت های پژوهش و فناوری کشور در بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۷ و… عرضه شد.
دبیرکل شورایعالی عتف افزود: همینطور در این نشست سه گزارش دیگر همچون گزارش نظارت بر عملکرد طرح های ۶۰ درصد (طرح های ساتع) در ارتباط با سال ۱۴۰۲، گزارش در ارتباط با طرح های سمات (سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقاتی کشور) و گزارش سالانه پایش و ارزیابی علم، فناوری و نوآوری کشور هم عرضه شد که مورد تایید قرار گرفتند. این گزارش ها مطابق قانون باید در شورایعالی عتف عرضه و تصویب شوند که در شورا به تصویب رسیدند.
وی در مورد عملکرد شورای عتف در سه سال گذشته اظهار داشت: در سه سال قبل ۲۱ جلسه کمیسیون دائمی و ۳۲۹ جلسه کمیسیون های تخصصی برگزار شده است و این نشان داده است که کمیسیون های شورایعالی عتف در سه سال قبل فعال بودند و برگزاری این تعداد جلسه بی سابقه بوده است.
به گفته صالحی؛ شورای عتف ۱۲ کمیسیون (۱۱ کمیسیون + یک کمیسیون هماهنگ کننده سایر کمیسیون ها) دارد که رئیس ۹ کمیسیون معاون وزیر در ارتباط با مبحث کمیسیون هستند و رئیس ۳ کمیسیون دیگر، در سطح معاون وزیر هستند.
دبیر کل شورایعالی عتف در مورد مصوبه دوم جلسه شورایعالی عتف توضیح داد: این مصوبه در ارتباط با انتخاب بعضی از اعضای هیأت امنای صندوق شورای عتف بود. طبق اساسنامه صندوق؛ این اعضا باید به پیشنهاد دبیرکل و مصوبه شورای عتف تعیین شوند که این مورد به کمیسیون دائمی شورا تفویض اختیار شد تا ۴ عضو موردنظر انتخاب شوند. چون نماینده همه اعضای شورا در کمیسیون دائمی حضور دارند، قرار شد که در کمیسیون دائمی اعضا پیشنهاد و نهایی شوند.

به روزرسانی آیین نامه جدید طرح های کلان

وی با اعلان اینکه دستور بعدی جلسه در ارتباط با «آئین نامه طرح های کلان» بود، توضیح داد: ما قبلاً آیین نامه ای در مورد چیستی طرح های کلان و نحوه تصویب آن در دبیرخانه شورایعالی عتف داشتیم؛ ولی باید آیین نامه جدیدی مطابق با نیازهای فعلی به روز می شد. ازاین رو آیین نامه جدیدی مورد تصویب قرار گرفت.
صالحی اشاره کرد: برخی تصور می کنند وظیفه شورایعالی عتف اینست که طرح های کلان تصویب کند منتهی کلمه ای که در قانون برای شورایعالی عتف ذکر شده «آئین نامه طرح های اجرایی بلندمدت سرمایه گذاری کلان در قسمت های آموزشی، پژوهشی و فناوری» است. این آیین نامه قبلاً مورد تصویب کمیسیون دائمی قرار گرفته بود. آیین نامه قبلی محدودیت هایی داشت و به روز شدن آن ضروری بود.

تصویب نمودار تشکیلاتی دبیرخانه شورایعالی عتف

وی در مورد مبحث دیگری که در این نشست عنوان شد، اظهار داشت: مبحث سوم پیشنهاد نمودار تشکیلاتی دبیرخانه شورایعالی عتف بود. دبیرخانه شورا باید دارای ساختار سازمانی مشخصی باشد. مطابق قانون، در ماده ۶ وظایف و اختیارات رئیس دبیرخانه شورای عتف یا دبیرکل شورای عتف که بنده هستم، عنوان شده که پیشنهاد نمودار سازمانی و تشکیلات دبیرخانه ابتدا باید در هیأت امنای شورا تصویب شود و بعد به شورایعالی عتف برده شود.
وی اضافه کرد: این نمودار سازمانی که پیشتر در هیأت امنا تصویب شده بود، در این نشست هم به تصویب نهایی رسید.

حمایت از رشته های راهبردی

صالحی در مورد مصوبه دیگر جلسه شورایعالی عتف که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: این مصوبه به مبحث حمایت ویژه از رشته های راهبردی در حوزه های آموزشی، پژوهشی و فناوری مربوط بود. تاکید مقام معظم رهبری و برنامه هفتم توسعه بر این بوده است که از برخی رشته های راهبردی و فناوری های نوظهور مانند کوانتوم، هوش مصنوعی و میکروالکترونیک از جوانب مختلف آموزشی، پژوهشی و فناوری حمایت بیشتری صورت گیرد تا از سایر کشورها عقب نیافتیم.

وی اشاره کرد: مصوبه خوبی شامل جذب دانشجو، تأمین بودجه برای اعضای هیأت علمی، راه اندازی لابراتوار های تخصصی و راه اندازی و پشتیبانی از مجلات تخصصی رشته های راهبردی مطرح و مورد تصویب قرار گرفت.
دبیرکل شورایعالی عتف در پاسخ به این سؤال که آیا در این نشست موضوعی در مورد مشارکت بیشتر اعضای شورای در جلسات شورایعالی عتف عنوان شد یا خیر، اظهار داشت: جلسات شورای عتف در دولت سیزدهم با حضور رئیس جمهور برگزار می شد و در بیشتر جلسات اکثریت قریب به اتفاق اعضا شرکت می کردند. روز گذشته هم بیشتر اعضا شرکت نمودند و تعدادی هم که حضور نداشتند به این علت بود که روز چهارشنبه عنوان شده بود که جلسه برگزار می شود و امکان دارد برخی در مسافرت بوده باشند.

عملکرد ۲۰ ساله شورای عتف بررسی می شود

وی در جواب سوالی در مورد رویکرد انتقادی معاون اول رئیس جمهور در مورد شورایعالی عتف اظهار داشت: صحبت ها و رویکرد دکتر عارف در مورد شورا معطوف به عملکرد کلی ۲۰ ساله شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری بود و عنوان می کردند که باید عملکرد کلی شورا بررسی شود. صحبت های ایشان در ارتباط با دوره اخیر نبود و در مورد دوره اخیر اتفاقاً تعریف کردند که شورا فعال بوده است.
صالحی اضافه کرد: منتهی باید بررسی نماییم آیا در این ۲۰ سال اهداف اولیه ای که برای شورای تعریف شده رسیده ایم یا نه؟ که ما حتما یک گزارش از عملکرد شورا تهیه و عرضه می نماییم و نقاط قوت و ضعف را بررسی می نماییم.
دبیرکل شورایعالی عتف اشاره کرد: این بحث درستی است؛ چونکه امکان دارد در بعضی از اهدافی که شورا داشته، موازی کاری هایی در کشور اتفاق افتاده باشد و یا به هر علتی از ظرفیتهای شورا استفاده نشده باشد. ازاین رو باید تحلیلی صورت گیرد تا بتوانیم نقاط ضعف را تقویت نماییم و به نقاط قوت دقت کنیم و برنامه ریزی های آینده به اهداف عالیه ای که زمان تشکیل وزارت علوم و شورایعالی عتف در سال ۸۳ معطوف باشد.

برگزاری جلسه آتی تا آخر سال جاری

صالحی در مورد زمان برگزاری جلسه آتی شورایعالی عتف پاسخ داد: در مورد جلسه بعدی هم پیشبینی شده که تا آخر سال جاری برگزار گردد.
وی در مورد احتمال حضور رئیس جمهور در این شورا اظهار داشت: ما امیدواریم و درخواست ما هم حضور رئیس جمهور است. قانون هم پیشبینی کرده در صورت غیاب رئیس جمهور باید با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار گردد. مهم مصوبات و پیگیری موضوعات در جلسات شوراست که صورت می گیرد.


1403/10/08
13:02:29
5.0 / 5
43
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , تحقیق , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی