کوچک سازی تراشه ای که بیماری مزمن کلیوی را تشخیص می دهد
بازار مقاله: شرکت آرچر متریالز از کوچک سازی ترانزیستور اثرمیدان گرافنی بیوچیپ خبر دارد. این شرکت بتازگی اعلام نموده است که با طراحی مجدد ترانزیستور اثرمیدان گرافنی بیوچیپ (gFET) خود موفق شده است تا ابعاد این ترانزیستور را ۹۷ درصد کاهش و در عین حال هزینه تولید را نیز به شدت کم کند.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، این توسعه گام مهمی در تلاشهای آرچر برای تقویت قابلیت های تولید قطعات نیمه هادی و گسترش نقش آن در تشخیص پزشکی است.
این موفقیت، با همکاری با شرکت نانولایرز اپلاید و آی اوآی الکترونیک حاصل شده است. این پیشرفت سبب شده تا این ترانزیستور نانویی برای ترکیب شدن با ادوات تشخیص خانگی در قسمت بیماری مزمن کلیوی مناسب شود.
در مارس ۲۰۲۴، آرچر متریالز اعلام نمود که یک نسخه مینیاتوریزه از تراشه ترانزیستور اثر گرافن را طراحی نموده است. این شرکت تراشه ای را با استفاده از گرافن ساخته که برای رصد بیماران کلیوی مناسب می باشد. این تراشه از خصوصیت های جالب توجهی برخوردار بوده و نوع مواد خاصی که در تولید آن به کار رفته، آنرا برای پاسخ دهی به چالش های فناورانه مناسب کرده است. این تراشه حاوی گرافن بوده که ترانزیستور اثرمیدان در قلب آن قرار دارد و بعنوان سنسور عمل می کند. هر تراشه حاوی چندین gFET است که هر یک از آنها یک ترانزیستور است که بعنوان حسگر عمل می کند. بر اساس گزارش ها، آرچر از راه یکی از شرکاء خود، فرایندی را عرضه کرده که به شکل مستقیم سطوح گرافن را برای تولید دستگاههای پیشرفته بوجود می آورد. در این شیوه، به جای انتقال گرافن به دستگاه از ویفر، گرافن در محل مورد نظر رشد داده می شود. نتایج این آزمایش ها نشان داد که ساخت سنسور با این شیوه بگونه ای بوده که هیچ تخریب قابل توجهی در عملکرد سیستم رخ نمی دهد.
آزمایش های اولیه نشان داده است که میتوان دستگاه هایی را با گونه هایی که به صورت انتخابی با اتم ها یا یون هایی مانند پتاسیم متصل می شوند، تزئین کرد؛ ماده شیمیایی مهمی که در نظارت بر بیماران مزمن کلیوی ضروری می باشد. این کار پیرو کارهای قبلی انجام شده توسط تیم تحقیقاتی این شرکت صورت می گیرد. در جایی که دستگاه ها در یک محیط تحت کنترل نیتروژن یا در خلأ تولید نمی شوند، معمولاً تخریب سطح گرافن رخ می دهد و در نهایت دستگاه به خوبی کار نمی نماید. اما آرچر با استفاده از فرایند اختصاصی خود گرافن را در محل مورد نیاز رشد می دهد و تخریبی هم در ساختار آن رخ نمی دهد.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب