ادغام چند روش درمان سرطان به کمک نانوشاخ کربنی

ادغام چند روش درمان سرطان به کمک نانوشاخ کربنی بازار مقاله: به گزارش بازار مقاله، محققان ژاپنی یک کمپلکس دارویی حاوی نانوشاخ کربنی بیومیمتیک را همراه با غشای سلول های سرطانی و داروی شیمی درمانی پاکلیتاکسل برای تحویل مؤثر دارو به محل مورد نظر در بیماران دچار سرطان توسعه دادند. این رویکرد برای مبارزه با سرطان و بیماری های متاستاتیک، راهبردهایی نظیر پرتودرمانی، شیمی درمانی و ایمونوتراپی را با هم ادغام می کند.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، سرطان به علت پیچیدگی و تمایل به متاستاز (گسترش یا حمله به بافت های نزدیک یا مکانهای دورتر بدن برای تشکیل تومورهای جدید) یکی از چالش برانگیزترین بیماری ها برای درمان است. درمان های رایج، مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی، اغلب با محدودیت هایی مانند هدف گیری غیر اختصاصی و عوارض جانبی شدید مواجهند.
در پاسخ به این مشکل، محققان به نگاههای نوآورانه ای روی آورده اند که چندین روش درمانی را برای حل این مسائل با هم ترکیب می کند. در این مطالعه پلت فرم فتوترانوستیک سرطان چندمدلی را با ادغام درمان فتوترمال (PTT)، ایمونوتراپی و شیمی درمانی عرضه کردند.
PTT از مواد حساس به نور استفاده می نماید که می توانند اثر فتوترمال (تبدیل نور مادون قرمز نزدیک (NIR) به گرما) را القا کنند و پاسخ های ایمنی را برای از بین بردن سلول های سرطانی فعال کنند. در حالیکه PTT در هدف قرار دادن تومورهای جامد مؤثر است، محدودیت های قابل توجهی دارد. یکی از اشکالات اصلی آن ناتوانی آن در از بین بردن سلول های سرطانی خارج از ناحیه پرتودهی است که سبب می شود در مقابل بیماری های متاستاتیک مؤثر نباشد. علاوه بر این، اثربخشی PTT با عمق نفوذ نور NIR محدود می شود که می تواند مانع از توانایی آن در درمان تومورهای عمیق شود.
برای رفع این محدودیت ها، تیمی از محققان به سرپرستی ایجیور میاکو از مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته ژاپن (JAIST)، نانوشاخ کربنی پیچیده شده با غشای سلول سرطانی (CM) را برای تحویل پاکلیتاکسل (PTX) ساخته اند. در درمان سرطان روده بزرگ این نانوذرات از خواص منحصر به فرد نانوشاخ های کربنی و قابلیت های هدف گیری غشای سلول های سرطانی استفاده می نمایند. با استفاده از غشاهای سرطانی، نانوذرات می توانند بطور دقیق تر سلول های سرطانی را هدف قرار دهند و در نتیجه دقت PTT را بالا برند.
یافته های تحقیقاتی این گروه در چارچوب مقاله ای با عنوان «نانو کمپلکس های عامل دار بیومیمتیک برای کموایمونوترانوستیک فتوترمال سرطان» در نشریه Small Science انتشار یافته است.
برای بهبود بیشتر نتایج درمانی، محققان داروی شیمی درمانی یا ضد سرطان PTX را در کمپلکس های CNH-CM کپسوله کردند. این نانوساختارها نه تنها برای رساندن عوامل درمانی به صورت مستقیم به تومورها، بلکه برای به حداکثر رساندن اثربخشی دارو طراحی شده اند. محققان این نانوذرات را برای هدف گیری تومور، انتقال دارو و اثرات درمانی در مدلهای تجربی آزمایش کردند. نتایج به دست آمده بسیار امیدوارکننده بود.
به نقل از ستاد نانو، محققان دریافتند که کمپلکس های PTX-CNH-CM تجمع بالا و ماندگاری طولانی مدت در محل تومور نشان می دهند. این نتایج منجر به یک اثر شیمی درمانی قوی تر در مقایسه با PTX آزاد شد. علاوه بر این، نانوذرات اثر فتوترمال قوی و پاسخ های ایمنی قابل توجهی را نشان دادند که به صورت مؤثر تومورها را از بین می برد.




منبع:

1403/06/09
12:20:18
5.0 / 5
132
تگهای خبر: تحقیق , سلول , فرم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی