ابداع یک ربات آنچنان دقیق که می تواند میوه پوست بکند
به گزارش بازار مقاله، ربات جدید موسسه فناوری ماساچوست(MIT) به قدری دقیق است که می تواند به آرامی با یک دست کدو را نگه دارد و با دست دیگر آنرا پوست بکند.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) ربات جدیدی ساخته اند که می تواند بعضی از انواع کارهای آشپزخانه مانند پوست کندن صیفی جات را به سادگی انجام دهد.
در ویدئویی که به تازگی انتشار یافته، این ربات درحال پوست کندن کدو در حالیکه آنرا با یک دست گرفته و با دست دیگرش آنرا پوست می کند، دیده می شود.
این سیستم رباتیک با استفاده از دست و انگشتان خود می تواند میوه ها و صیفی جات را به سادگی بچرخاند و از دست دیگر خود برای پوست کندن آنها استفاده نماید.
مطالعات اخیر پیشرفت قابل توجهی در پرداختن به مشکلات به اصطلاح «دستکاری ماهرانه» نشان داده اند.
در این مطالعه جدید، محققان MIT بر روی دستکاری ماهرانه محدود برای لایه برداری و پوست کنی مواد غذایی تمرکز کردند. لایه برداری غذا محدودیت های مختلفی را بر روی کنترل کننده جهت گیری مجدد، مانند احتیاج به دست برای نگه داشتن ایمن جسم و سپس لایه برداری از آن بوجود می آورد.
محققان می گویند: ما یک سیستم ساده برای یادگیری یک کنترل کننده جهت گیری مجدد بوجود آورده ایم که کار لایه برداری را تسهیل می کند.
انسان ها با گرفتن سیب زمینی در یک دست و پوست کندن آن با دست دیگر، پوست سیب زمینی را جدا می کنند. پس از اینکه قسمتی از سیب زمینی پوست کنده شد، در حالیکه در دست نگه داشته شده است، توسط انگشتان در دست چرخانده می شود و باردیگر قسمتی که هنوز پوست دارد، پوست کنده می شود. این چرخش و پوست کندن ادامه خواهد یافت تا وقتی که تمام پوست سیب زمینی جدا شود.
محققان می گویند: در این کار، ما یک سیستم رباتیک را عرضه می نماییم که می تواند صیفی جات مختلف را با استفاده از دست خود بگونه ای تغییر جهت دهد که پوست آنها با استفاده از دست دیگر جدا شود.
این سیستم دستکاری ماهرانه روی بازوی ربات فرانکا(Franka) برای تغییر جهت دادن مواد غذایی برای لایه برداری تعبیه شده است. بازوی دیگر ربات فرانکا هم از گیره خود برای گرفتن یک پوست کن و پوست کندن ماده غذایی استفاده می نماید.
این کنترل کننده جهت گیری مجدد از راه «یادگیری تقویتی» آموزش داده می شود، در حالیکه فرایند پوست کندن از راه عملیات از راه دور صورت می گیرد.
محققان روند تغییر جهت و پوست کندن خربزه، سیب زمینی و کدو را در تصاویر انتشار یافته نشان دادند.
کنترل کننده جهت گیری مجدد عرضه شده در این مطالعه یک کنترل کننده کور است که صرفا بر اطلاعات حسی عمیق متکی است. این کنترل کننده در حالیکه توانایی تغییر جهت موفقیت آمیز اجسام سنگین و نگه داشتن ایمن آنها را نشان داده است، عملکرد آن به صورت بالقوه می تواند با ترکیب بازخورد بصری و لمسی افزایش یابد.
پولکیت آگراوال استادیار دپارتمان مهندسی برق و علوم کامپیوتر در MIT اظهار داشت: این مراحل اضافی و انجام چرخش چیزی است که برای انسان بسیار ساده است، به صورتی که ما حتی به آن فکر نمی نماییم، اما برای یک ربات، این چالش برانگیز می شود.
سیستم فعلی چند نقص دارد. اول این که جسم امکان دارد از دست ربات بیرون برود، چونکه کنترل کننده از هیچ اطلاعات بینایی استفاده نمی نماید. دوم این که اگر ماده غذایی کوچک باشد، امکان دارد کنترل کننده از کار بیفتد، چونکه انگشتان ربات نمی توانند به صورت موثر با جسم تماس برقرار کنند.
منبع: marketdoc.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب