دارویی که قارچ ها را ملزم به خودکشی می کند

دارویی که قارچ ها را ملزم به خودکشی می کند بازار مقاله: در تحقیقات پیشگامانه ای که توسط دانشگاه اکستر انجام شده است، دانشمندان دریافتند که رایج ترین ضد قارچ های جهان، عوامل بیماری زا را وادار می کنند تا خودرا از بین ببرند. این کشف نویدبخش بهبود روش هایی برای صیانت از منابع غذایی و سلامت انسان است.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، هنگامی که صحبت از بیماریهای قارچی گیاهان می شود، قارچ کش های آزول بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. حالا دانشمندان مکانیسمی را کشف کرده اند که بوسیله آن آزول ها قارچ های بیماری زا را از بین می برند.
مکانیسم
به نقل از آی ای، در مطالعه ای به رهبری پروفسور گرو اشتاینبرگ (Gero Steinberg)، بررسی کرد که چه اتفاقی برای قارچ Zymoseptoria tritici می افتد.
آزول ها بطور مستقیم آنزیم های موجود در سلول های بیماری زا را که ارگوسترول تولید می کنند، مورد هدف قرار می دهند. ارگوسترول نقش مهمی در حفظ ساختار و عملکرد غشای سلولی قارچ ایفا می کند، به این معنا که جلوگیری از سنتز آن منجر به بی ثباتی سلولی و مرگ می شود.
آنها از روش های تصویربرداری سلول زنده و ژنتیک مولکولی استفاده کردند، هدف این بود که بفهمند چرا مهار سنتز ارگوسترول منجر به مرگ سلول های قارچی می شود.
پژوهشگران کشف کردند که آزول ها سطوح ارگوسترول را کم می کنند و سایر فرآیندهای متابولیک را می افزایند و منجر به تجمع محصولات جانبی سمی می شوند. این امر فرآیندی به نام آپوپتوز یا به اصطلاح برنامه «خودکشی» را شروع می کند که در نهایت موجب می شود سلول خودش را از بین ببرد.
مقاومت و آینده
گرو اشتاینبرگ، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: یافته های آنها درک رایج از نحوه از بین بردن عوامل بیماری زای قارچی توسط آزول ها را تغییر می دهد.
او می گوید: ما نشان می دهیم که آزول ها برنامه های «خودکشی» سلولی را راه اندازی می کنند که منجر به خود تخریبی عوامل بیماری زا می شود. این واکنش سلولی بعد از دو روز از شروع درمان رخ می دهد. او می گوید که سلول ها بعد از یک دوره معین قرار گرفتن در معرض آزول ها به «نقطه ای بدون بازگشت» می رسند.
با این وجود، این به عوامل بیماری زا زمان بیشتری برای ایجاد مقاومت در مقابل آزول ها می دهد.
این محقق اضافه کرد: مطالعه ما فعالیت پرکاربردترین عوامل کنترل شیمیایی در عوامل بیماری زای گیاهی و انسانی در سرتاسر جهان را نمایان می کند. هدف یافته های این مطالعه کمک به اصلاح استراتژی هایی است که می تواند جان انسان ها را نجات دهد و امنیت غذایی را در آینده تضمین کند.
مکانیسم مشابهی در قارچ برنج نیز کشف شد. این قارچ موجب بیماری می شود و حدود ۳۰ درصد برنج را از بین می برد. آنها همین طور تعدادی از داروهای ضد قارچ را آزمایش کردند و همه به همان پاسخ منجر شدند.
به عبارت دیگر، آنها به این نتیجه رسیدند که جلوگیری از سنتز ارگوسترول منجر به خود تخریبی سلول های بیماری زا می شود.
تامین امنیت تولید مواد غذایی و حفظ راندمان کشاورزی
بیماریهای قارچی تهدیدی قابل توجه برای کشاورزی جهانی و سلامت انسان است. این بیماریها سالانه ۲۵ درصد از تولیدات گیاهی جهان را از بین می برند.
بیماریهای قارچی علاوه بر تاثیر بر گیاهان، خطرات جدی برای سلامتی انسان ها نیز دارند. آنها می توانند برای افرادی با سیستم ایمنی ضعیف خطرناک باشند.
یکی از دفاع های اولیه در مقابل بیماریهای قارچی در کشاورزی استفاده از قارچ کش های آزول است. قارچ کش های آزول برای صیانت از محصولات در مقابل انواع عوامل بیماری زای قارچی حیاتی هستند و در نتیجه به تولید مواد غذایی و حفظ راندمان کشاورزی کمک می کنند.
تکیه بر قارچ کش های آزول چالش هایی را به وجود می آورد. استفاده گسترده و مکرر از این مواد شیمیایی می تواند منجر به ایجاد مقاومت در جمعیت های قارچی شود. بنابراین، نیاز به تحقیق و توسعه مداوم استراتژی های ضد قارچی جدید و درمان های جایگزین برای اطمینان از کنترل مؤثر بیماریهای قارچی وجود دارد.



1403/03/12
10:13:26
5.0 / 5
278
تگهای خبر: امنیت , پروفسور , پژوهش , تحقیق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی