آیا صمغ یک درخت را می توان جایگزین پلاستیک کرد؟
بازار مقاله: پژوهشگران دانشگاه چانگ -آنگ(Chung-Ang) درحال بررسی «صمغ تارا» به عنوان یک پلیمر سبز هستند که جایگزینی پایدار برای صنایع غذایی و دارویی است.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، در جهانی غرق شده در پلاستیک های مصنوعی، پژوهشگران دانشگاه چانگ-آنگ با آن چه تحت عنوان «صمغ تارا» برگرفته از دانه های درخت تارا(Caesalpinia spinosa) توصیف می کنند، زمینه جدیدی برای مقابله با پلاستک به وجود آورده اند.
به نقل از آی ای، صمغ تارا به عنوان ماده ای طبیعی و محلول در آب که می تواند روش بسته بندی و تحویل دارو را متحول کند، در کانون توجه قرار گرفته است.
در مطالعه ای که بتازگی توسط پروفسور سانگکیل لی(Sangkil Lee) و گروهش در دانشگاه چانگ-آنگ در جمهوری کره انتشار یافته است، این تیم به بررسی پتانسیل صمغ تارا و اشکال اصلاح شده آن به عنوان پلیمرهای پایدار و زیست تخریب پذیر می پردازد.
چه چیزی موجب می شود صمغ تارا به یک جایگزین برای پلاستیک تبدیل شود؟
مطالعات نشان می دهد که صمغ تارا یک نیروگاه از پلی ساکاریدها، همچون «گالاکتومانان» همه کاره است. این کربوهیدرات پیچیده می تواند متحول کننده باشد و در پوشش ها و فیلم های خوراکی به عنوان تثبیت کننده و ضخیم کننده کاربرد پیدا کند.
زیست سازگاری، تجزیه پذیری زیستی و مشخصات ایمنی صمغ تارا آنرا متمایز می کنند و این خاصیت ها آنرا به یک مهره مهم در انقلاب محیط زیست تبدیل می کند.
پروفسور لی در یک بیانیه مطبوعاتی کار این تیم را توضیح داد و گفت: تیم ما علاقه زیادی به پلی ساکاریدهای طبیعی و نقش آنها در دارورسانی دارد و ما روی صمغ تارا و سایر پلی ساکاریدهای طبیعی کار کرده ایم تا کاربردهای آنها را گسترش دهیم.
این مطالعه نخستین مورد در نوع خود است که یک بررسی جامع از پیشرفت های اخیر در صمغ تارا و مواد اصلاح شده آن ارائه می کند. این نقش بالقوه آنها را در شکل دادن به آینده تحویل غذا و دارو نشان میدهد.
در صنایع غذایی، صمغ تارا یک مهره همه کاره است و در بسته بندی پلیمرهای زیستی، نظارت بر فساد غذاهای دریایی و شیر و حتی صیانت از غذاهای چرب در مقابل اکسیداسیون نقش ایفا می کند.
اما ستاره واقعی این نمایش پتانسیل آن در صنعت داروسازی است. صمغ تارا و مشتقات اصلاح شده آن می توانند سیستم های دارورسانی را متحول کنند، آزادسازی کنترل شده ویتامین D-3، تولید هیدروژل ضد باکتریایی، تحویل آهن در نوزادان و بزرگسالان، آزادسازی کنترل شده داروها و حتی بازگرداندن سد فیزیولوژیکی روده از مواردی است که این صمغ ارائه می دهد.
پروفسور لی در مورد احتمالات آینده گمانه زنی می کند و می گوید: خواص فیزیکوشیمیایی صمغ تارا و محصولات آنرا می توان با بهره گیری از انواع مختلف مونومرها، اتصال دهنده های عرضی یا سایر پلی ساکاریدها افزایش داد.
این گروه معتقد می باشد که خواص صمغ تارا را می توان با ترکیب کیتوزان یا سایر پلیمرهای طبیعی، همراه با مواد معدنی مانند نانوذرات مس و روی بهبود بخشید و ابعاد جدیدی از کاربردهای آن ایجاد کرد.
منبع: marketdoc.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب