برای پاسخ به نیازهای كشور؛

انتشار فراخوان تشکیل خوشه های پژوهشی چند تخصصی

انتشار فراخوان تشکیل خوشه های پژوهشی چند تخصصی به گزارش بازار مقاله، دومین فراخوان خوشه های پژوهشی چند تخصصی با هدف پشتیبانی از ۵ الی ۱۰ خوشه منتشر گردید و پژوهشگران می توانند پیشنهادهای پژوهشی خویش را تا ۳۰ دیماه ۱۴۰۲ در سامانه کایپر ثبت کنند.



به گزارش بازار مقاله به نقل از بنیاد علم ایران، در جهت پشتیبانی از پژوهش های بین رشته ای و چندرشته ای برای حل مسائل و پاسخ به نیازهای کشور و همینطور پرداختن به پژوهش های تحول آفرین و فرصت ساز، بنیاد ملی علم ایران از تشکیل خوشه های پژوهشی چند تخصصی با محوریت اساتید برجسته کشور و تشکیل تیم های همگرا حمایت می کند.
در انتخاب نهایی خوشه های دریافت کننده این اعتبار پژوهشی، پرداختن به نیازها و موضوعات پژوهشی روز و تحول آفرین و کیفیت فعالیت علمی ۵ سال گذشته درخواست کنندگان مدنظر قرار می گیرد.
پیش بینی می شود در این دوره از فراخوان ۵ تا ۱۰ خوشه تشکیل گردد و این تعداد در بازه ۵ ساله به تدریج افزایش یابد.
ارائه و راهبری یک خوشه پژوهشی چند تخصصی با عرضه یک طرح تحقیقاتی ملی یا کاربردی، یا نوآورانه با همکاران داخلی و خارجی متفاوت می باشد. سرپرست خوشه باید با راهبری چند تیم علمی در تخصص های مختلف ولی همگرا، بر اساس پژوهش و به کارگیری روش های علمی یک خدمت برجسته در حل مسائل کشور را عرضه کند یا جبهه ای نو و تحول آفرین و فرصت ساز از پژوهش را در کشور بگشاید.
نمونه خروجی های مورد انتظار از خوشه ها در تراز ملی و بین المللی مانند راهبری طرح ریشه کنی فلج اطفال؛ راهبری علمی پروژه تولید و تجاری سازی واکسن کرونا؛ تولید بومی سیمکارت تلفن همراه؛ ساخت تراشه های مورد استفاده در کارت های هوشمند؛ راهبری پروژه ساخت ماهواره؛ تولید و تکثیر نژاد بومی مرغ گوشتی؛ تولید و عرضه بومی داروی انسولین؛ تولید سلول های بنیادی القایی (نمونه ای از پژوهش های تحول آفرین و فرصت ساز در گذشته)، تحقیق و توسعه فناوری شارژ بدون سیم باطری ها (نمونه دوم از پژوهش های تحول آفرین و فرصت ساز) و … است.
پایان مهلت ارسال طرح های پژوهشی در این فراخوان تا ۳۰ دیماه ۱۴۰۲ و اعلام نتایج نهایی پایان اسفند ۱۴۰۲ و آغاز پروژه های پژوهشی در فروردین ۱۴۰۳ اعلام شده است.
به ازای هر خوشه اعتباری برای مدت ۳ سال تخصیص می یابد. ادامه حمایت در سالهای بعد بر مبنای ارزیابی سال قبل خواهد بود. تمدید بعد از سال سوم، حداکثر تا سال پنجم در شرایط خاص و بعد از ارزیابی دستاوردها امکان دارد. سقف مبلغ پشتیبانی از هر خوشه در سال اول ۱۵ میلیاردریال و در سالهای بعد بر مبنای شرایط تورم متغیر خواهد بود.


منبع:

1402/09/16
22:24:14
5.0 / 5
349
تگهای خبر: پژوهش , تحقیق , سلول , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی