یک قدم نزدیک تر به تولید چمن های مقاوم به خشکی در ایران

یک قدم نزدیک تر به تولید چمن های مقاوم به خشکی در ایران بازار مقاله: بازار مقاله: مطالعه ژنتیکی خاصیت های در رابطه با دیرزیستی، برگشت پذیری بعد از خشکی و خواب تابستانه در فسکیوی بلند عنوان طرحی است که محمد هادی طالب صغادی در قالب رساله دکتری به ثبت رسانده است.



به گزارش بازار مقاله به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، مشکلات پوشش گیاهی و محیط زیست همیشه از دغدغه های پژوهشگران بوده است و طرح های مختلفی دراین زمینه به بنیاد ملی علم ایران نیز ارسال شده است. بر همین اساس، بنیاد ملی علم ایران هم از طرح های دارای اولویت دراین زمینه، حمایت کرده است.
«مطالعه ژنتیکی خاصیت های در رابطه با دیرزیستی، برگشت پذیری بعد از خشکی و خواب تابستانه در فسکیوی بلند» یکی از همین طرح هاست که محمد هادی طالب صغادی در قالب رساله دکتری و با راهنمایی محمدمهدی مجیدی در بنیاد ملی علم ایران به ثبت رسانده و از حمایت های این نهاد در انجام طرح بهره برده است.
طالب صغادی که مدرک دکتری تخصصی خودرا در رشته زراعت و اصلاح نباتات - اصلاح نباتات - ژنتیک بیومتری دانشگاه صنعتی اصفهان دریافت کرده است، درباره ی علت انجام این طرح اظهار داشت: ایران به سبب تغییرات اقلیم و روند گرم شدن کلی زمین، نسبت به سالهای قبل، بیشتر گرفتار خشکسالی های پی در پی می شود و پوشش های گیاهی قدیمی به سبب گرم شدن آب و هوا و کمبود منابع آبی دیگر توانایی پاسخ گویی به نیازهای مختلف را ندارند. بدین سبب نیاز به اصلاح ارقام جدیدی است که در عین گرم شدن هوا و خشکسالی های پیش رو بتوانند عملکرد خودرا حفظ نموده و دارای کارایی بالاتری نسبت به ارقام قبلی باشند.
وی افزود: امروزه استفاده از گیاهانی که در عین مقاومت به انواع تنش ها دارای کاربردهای گوناگونی باشند در دنیا بسیار رواج یافته است. به همین دلیل اصلاح گیاهان علوفه ای-چمنی که دارای کاربردهای وسیعی نظیر سازگاری با دامنه وسیعی از شرایط آب و هوا و خاک، عملکرد خوب علوفه، سهولت در استفاده از علوفه، فصل طولانی چرا، زیباسازی فضاهای شهری، تحمل خشکی، مقاومت در مقابل خیلی از بیماریها و همچون حشرات مضر، تولید بذر مطلوب و صیانت از خاک بسیار ضرورت دارد.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: با بهره گیری از روش های اصلاح نباتات در این گیاهان می توان ارقامی را تولید کرد که خیلی از نیازهای امروز ایران را برطرف کند. یکی از گراس هایی که قابلیت زیادی برای اصلاح دارد گیاه فستوکاست که در عین حفظ عملکرد بالا در تمام سال برای چرای دام، زیباسازی فضاهای شهری و حفظ پوشش گیاهی مراتع بسیار کاربردی است. باوجود اینکه، این گیاه بومی و سازگار با شرایط آب و هوایی ایران بوده ولی تا حالا کارهای اصلاحی و ژنتیکی در این گیاه صورت نگرفته است.
وی اشاره کرد: همین طور به سبب آنکه بذور چمن برای زیباسازی فضاهای شهری از خارج از کشور تهیه می شود؛ می توان با اصلاح این گیاه هزینه های سرسام آور برای تهیه آن در داخل کشور را کاهش داده و حتی مبادرت به صادرات آن به کشورهای مشابه با آب و هوای ایران هم کرد. همین طور این گیاه دارای قابلیت پوشش دهی بسیار عالی برای مراتع ضعیف، خشک و حتی رو به تخریب کشورمان را دارد.
طالب صغادی در ادامه بیان کرد: با بهره گیری از نتایج این تحقیق، ارقامی شناسایی و معرفی گردید که دارای قابلیت تحمل تنش خشکی بالایی هستند و ارقام علوفه ای شناسایی شده، مناسب برای کشت و تولید علوفه هستند و می توان از این گیاه تا هفت سال علوفه در سه کشت برداشت کرد. همین طور می توان از ارقام مقاوم این گیاه برای کشت در مراتع گیاهی هم استفاده نمود.
وی در آخر اشاره کرد: یکی از محاسن انجام این طرح، این بود که داده ها و ارقام از قبل تهیه شده بود که تا حد زیادی به پیشبرد اهداف طرح کمک کرد اما مشقت ها و سختی های انجام کار میدانی همچنان وجود داشت و پروسه آزمایش را سخت می کرد با اینحال به نتایج جالبی در این تحقیقات دست یافتیم و چمن هایی را پیدا کردیم که مقاوم به خشکی بوده و عملکرد علوفه ای نیز داشتند.


منبع:

1402/08/03
15:37:40
5.0 / 5
358
تگهای خبر: پژوهش , تحقیق , دانشگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی