بهبود عملکرد واشرهای آب بند لوله و اتصالات با فناوری نانو
یکی از شرکتهای فناور با افزودن نانوذرات، واشرهای آب بندی اتصالات با عملکرد بالاتر را ارائه کردند.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، یکی از شرکتهای فناور با به کارگیری نانوذرات سیلیکا، مبادرت به تولید واشرهای نانوکامپوزیتی با خواص بهبودیافته کرده است. این واشرها بعنوان آب بندی اتصالات در لوله های انتقال سیالات به کار می رود.
کنترل و نظارت دائمی بر خطوط لوله انتقال آب و فاضلاب در بهداشت و کیفیت آب شرب و فرآیند جمع آوری پسماندهای آبی اهمیت زیادی دارد، ازاین رو تمامی قطعات مورد استفاده در خطوط لوله به وسیله انواع اتصال مانند اتصالات ثابت، متحرک، فلنچی، رابطی پلی اتیلن، رزوه ای و قابل انعطاف به یکدیگر مرتبط می شوند.
به منظور ممانعت از نشت آب در محل اتصال لوله ها به یکدیگر از واشرهای پلیمری یا کائوچویی (گسکت) استفاده می شود. گسکت یک درزگیر مکانیکی است که برای پیشگیری از نشتی بگونه ای طراحی شده تا در فضای خالی بین دو لوله که تحت فشار هوا یا آب است، قرار گیرد.
گسکت ها به صورت معمول از برش موادی و به صورت ورق و در انواع مختلف مقوایی، لاستیکی، سیلیکونی، فلزی، نمدی، فایبرگلاس و یا پلیمری، تولید می شوند و استحکام، الاستیسیته و پایداری حرارتی و شیمیایی همچون پارامترهای مهم در انتخاب یک واشر مناسب می باشد.
این شرکت فناور به منظور بهبود این خواص، از نانوذرات در تولید واشرها بهره برده است و افزودن نانوذرات باعث بهبود خواص سایشی، افزایش استقامت و کاهش میزان ازدیاد طول در نقطه پارگی شده است.
به نقل از ستاد نانو، هر چه سطح فعال ذرات استفاده شده در نانوکامپوزیت های الاستومری بیشتر باشد، خواص به دست آمده، بالاتر بوده و در نتیجه قطعات هم از نظر ظاهری و هم از نظر خواص فیزیکی و مکانیکی از کیفیت مطلوب تری برخوردار می باشند.
در این میان نانوذرات به علت برخورداری از نسبت سطح به حجم بالا، سطح فعال بالاتری را عرضه کرده و همینطور حجم بیشتری از آنها در ساختار زمینه درگیر می شود، از این رو بر مبنای شرایط کارکرد قطعه، خواص تورمی کمتری را در سیال های مختلف از خود بروز می دهند.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب