دانشگاه اسلامی، طبیعت را برای معنویت مهار و استفاده می نماید

دانشگاه اسلامی، طبیعت را برای معنویت مهار و استفاده می نماید به گزارش بازار مقاله رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با اشاره به اینکه با حرکت در راه معنویت می توانیم قدرتمندانه مسیر صحیح انقلاب را پیش ببریم، به سفارش های امام راحل به دانشگاهیان اشاره نمود و اظهار داشت: امام(ره) فرمودند که دانشگاه های غیراسلامی در منتهی درجه کار خودشان طبیعت را درک می کنند ولی طبیعت را برای معنویت مهار نمی کنند؛ یعنی ما یک هدف جدی داریم و آن بحث معنویت است و طبیعت را باید برای آن مهار و استفاده نماییم و تمام علوم طبیعی را برای این جهت به کار بگیریم.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی کرمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در همایش ملی «امام خمینی، انقلاب اسلامی و پیوندهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی میان جوامع مسلمان» که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن اشاره به بحث معنویت در رویکرد و فعالیتهای امام خمینی(ره) اظهار داشت: معنویت در رویکرد فعالیتهای حضرت امام، رمز پیروزی انقلاب اسلامی، پایداری انقلاب و فراهم شدن زمینه های بروز بیشتری برای انقلاب بوده است. بگونه ای که هرچه از عمر انقلاب اسلامی می گذرد بالنده تر می شود.
وی ادامه داد: رمز پیروزی امام خمینی(ره) در این بود که امام نیاز واقعی بشر این قرن را درست تشخیص داد و درحالیکه خیلی ها فکر می کردند نیازهای بشر در مسائل اقتصادی و اجتماعی خلاصه می شود، ولی امام دانست که قرن ۲۱ قرن فرامدرن و قرن معنویت است و گرایش معنوی بروز و ظهور پیدا می کند؛ بنابراین امام(ره) اساس انقلاب را انقلاب فرهنگی قرار داد و علاوه بر برجسته تر بودن موضوعات فرهنگی در فرمایشات ایشان، در بین مباحث فرهنگی هم بحث معنویت برجسته تر از همه مباحث فرهنگی دیگر خویش را نشان داده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران اضافه کرد: هم اکنون هم هر اندازه که مبحث معنویت در عالم برجسته تر می شود، جایگاه انقلاب اسلامی خویش را روشن تر و واضح تر و آماده تر نشان داده است. بنابراین با انقلاب اسلامی ایران شاهد به انتها رسیدن گفتمان مدرن هستیم و گفتمان های که مشابه گفتمان سوسیالسیم انقلابی بوده است و گفتمان فرامدرن در واقع خویش را با رویکرد معنویت دارد نشان داده است.
ایشان در ادامه سخنان با بیان اهمیت جایگاه معنویت در دنیای امروز و توجهی که در نقاط مختلف جهان نسبت به معنویت صورت می گیرد، اظهار داشت: همان راهی را که حضرت امام شروع کردند، در کلمات مقام معظم رهبری برجسته تر و بومی سازی شده تر برای این زمان و متناسب با این زمان در بیانیه گام دوم انقلاب عرضه می شود.
دکتر کرمی با اشاره به اینکه روح بیانیه گام دوم انقلاب مبتنی بر اخلاق و معنویت است، اظهار داشت: اگر تمام بندهای بیانیه را کنار هم قرار دهیم، در نهایت به این جمله مقام معظم رهبری می رسیم که لازم است در مورد بحث معنویت در تحقق تمدن نوین اسلامی تلاش کنیم؛ یعنی باید به دنبال یک تمدن نوین اسلامی باشیم و آنچه که خویش را در این تمدن نوین اسلامی خوب نشان داده است بحث معنویت است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار استادان دانشگاه تهران در تیر ماه سال ۱۳۵۸ با حضرت امام اشاره نمود و اظهار داشت: امام در این دیدار بر توجه نسبت به بحث معنویت در مجامع تاکید داشتند و ایشان فرمودند که اساتید مبحث ضرورت بهره گیری معنوی و توحیدی از علوم را باید سرلوحه برنامه های خودشان قرار دهند.
وی ادامه داد: یعنی این که استادان فقط به طبیعت توجه نکنید و این لفظ طبیعت را ایشان به کار بردند و فرمودند که دانشگاه های غیر اسلامی در منتهی درجه کار خودشان طبیعت را درک می کنند ولی طبیعت را برای معنویت مهار نمی کنند؛ یعنی ما یک هدف جدی داریم و آن بحث معنویت است و طبیعت را باید برای آن مهار و استفاده نماییم، یعنی تمام علوم طبیعی را برای این جهت به کار بگیریم.
دکتر کرمی اضافه کرد: بر مبنای دیدگاه حضرت امام، اسلام به علوم طبیعی نظر استقلالی ندارد بلکه اسلام طبیعت را برای رسیدن به حقیقت مهار می کند و رو به وحدت و توحید می برد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، او در آخر، انسان سازی را جوهر تمدن اسلامی از منظر حضرت امام عنوان نمود و اظهار داشت: در تمدن اسلامی مدنظر حضرت امام، آزادی و معنویت نقش اصلی را دارا هستند. امام از مقام معنوی خود در مواقع بسیاری استفاده کردند و آن قدرت های معنوی است که می تواند خیلی از امور را پیش ببرد. بنابراین اگر انقلاب را مبتنی بر معنویت انجام دادند به سبب قدرتی است که معنویت بوجود می آورد.




منبع:

1401/03/28
09:57:32
5.0 / 5
518
تگهای خبر: استاد , دانشگاه , سفارش , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی