در مراسم روز جهانی آینده عنوان شد؛

امکان گذشتن از شکاف فناوری بین جوامع وجود ندارد

امکان گذشتن از شکاف فناوری بین جوامع وجود ندارد به گزارش بازار مقاله عضو حقیقی شورای آینده نگری فرهنگستان علوم ضن اشاره به اینکه ما بیشتر از یک هزار سند در کشور داریم، اظهار داشت: ما مراکزی می خواهیم که بجای اینکه سند بنویسند، روش های تصمیم گیری را باز تدوین کنند و مکانیسم های پیچیده برای تصمیم گیری به کار ببرند. بنظر می رسد ما باید  روی تصمیم گیری در تمامی سطوح فکر نماییم، کار نماییم و به کار بگیریم.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، دکتر محسن بهرامی عضو حقیقی شورای آینده نگری فرهنگستان علوم در مراسم روز جهانی آینده که امروز در فرهنگستان علوم برگزار شد، در سخنانی با عنوان «به سوی آینده و جهان دیگرگون» اظهار داشت: ما در یک جهان ناپایدار و پیچیده زندگی می نماییم. تغییرات اقلیمی، خشکسالی، جنگ آب، از میان رفتن کیفیت غذا و... به وجود آمده اند. فناوری هایی که استفاده می نماییم تاریخ گذشته هستند. فولاد و انرژی هسته ای فناوری های خیلی قدیمی اند. هزینه بر هستند و نفعی که ما از آنها می بریم بسیار کم است. در عین حال فناوری های نو می آیند و موجب می شوند بیکاری افزایش یابد.
وی افزود: همه گیری های نوپدید مانند کووید ایجاد شده و اهل فن می گویند که همه گیری های جدید هم در راهند. یورش فناوری های نو، موضوع دیگری است و تا ما خودمان را تطبیق دهیم، تغییر می کنند. این سونامی یا یورش فناوری های نو برای ما هزینه بر است. روش های تصمیم گیری ما جهان سومی ها کهنه است و با شرایط حاضر نمی خواند. الان سرعت تصمیم گیری زیاد شده ولی روش های ما کند و ناکارآمد هستند.
عضو حقیقی شورای آینده نگری فرهنگستان علوم اضافه کرد: شکل انرژی درحال تغییر است. روباتیک و اتوماسیون و خود گرانی زیاد می شود. موضوع هوش مصنوعی هم اکنون مطرح گردیده است و مسائلی که برای ما بی اهمیت بوده، بعنوان داده های بزرگ الان به فروش می رود و بصورت سرمایه درآمده است. شکل ساخت و ساز تغییر کرده و با فناوریهای جدید و پرینترهای سه بعدی و چهار بعدی وضعیت را تغییر داده. متاورس و واقعیت های افزوده و مجازی و هولگرافیک، درحال شکل گیری هستند و تفکر را تحت تاثیر قرار می دهد. فضاهای ریز فناوری های میکرو و نانو، کارخانه ها را جایگزین می کنند. خیلی از سنسورها از جنس میکرو و نانو می شوند. روش محاسبات نیز تغییر خواهدنمود. چیزی که به نظر ما پر سرعت می رسد، اگر محاسبات کوانتومی جا بیفتد، خیلی تغییر خواهدنمود و سرعت بسیار بالا می رود. در این شرایط چطور باید تصمیم گیری کرد؟ همین طور هم افزایی بین فناوری ها ایجاد خواهد شد. این هم افزایی و هم گرایی فناوری ها موجب تصمیم گیری مشکل تر می شود.
وی با بیان اهمیت و تاثیر گذاری دسترسی جوامع به نوع انرژی و فناوری ها در پیشرفت تمدن ها، اظهار داشت: همین موضوع موجب شکافی بزرگ بین جوامع خواهد شد و جوامعی که فناوری های پیشرفته دارند را از جوامعی که ندارند، جدا می کنند و موجب ایجاد شکاف و گپ بزرگ بین جوامع می شود.
بهرامی با اشاره به انرژی های پاک و همین طور تکنولوژی تلسکوپ جیمز وب و اهمیت شرکتها در دسترسی به فناوری، اظهار داشت: شاید صد سال دیگر روسای شرکتها و صاحبان فناوری با یکدیگر مذاکره کنند. با این پیشرفت فناوری، شاید نگاه فیلسوف ها نیز تغییر کند. تغییر و تحول عجیبی فرا می رسد که بسیار بی سر و صدا است. به فضا رفتن و ماندن درحال امکان پذیر شدن است و شکل جنگیدن روباتیک خواهد شد
وی افزود: هم افزایی این فناوری های جدید، انقدر پیچیده خواهد شد که با تکنیک های معلوم آینده پژوهی قابل لمس نخواهد بود. آینده ای که پیش روی ماست، دیگر ادامه گذشته نیست و کارهای قبلی بشر دیگر قابل استفاده نیست. تکنولوژیهای جدید قابل کپی کردن نیستند. ماشین های تسلا را نمی توان کپی کرد. بنا بر این به این آینده باید شکل دیگری نگاه کرد.
عضو حقیقی شورای آینده نگری فرهنگستان علوم با اشاره به شکافی که بین جوامع درحال ایجاد است، اشاره کرد: این شکاف از زمان انقلاب صنعتی بین کشورهای توسعه یافته و دیگر کشورها درحال ایجاد بوده ولی این امکان وجود داشته که بین این فواصل حرکت کرد ولی الان این امکان وجود ندارد. این ها برای همه نیست و صاحبان این فناوری ها به اجازه نمی دهند دیگران این فناوری ها را به دست بیاورند.
وی افزود: چین را نیز به این دلیل قبول می کنند که جمعیت زیادی دارد و سرویس می دهد. چین زمینه تخصص را آماده می کند اصلا من این باور را ندارم که جنگی بین روسیه و آمریکا و چین وجود دارد. اگر به شبکه قدرت در جهان فکر نماییم، دولت ها یکدیگر را از بین نمی برند چون وجودشان برای یکدیگر مفید بوده و به هم مربوط هستند. در انقلاب صنعتی قبل، آفریقا جا ماند. الان ما چه باید کنیم؟ جا ماندن مدلول دارد؟
بهرامی راهکار این مساله را برنامه ریزی برای بقا دانست و اظهار داشت: به نظر من ما باید به بقای خودمان فکر نماییم. چیزی بعنوان جهان های موازی روی کره زمین اتفاق می افتد. مکان های مختلف از نظر توع فناوری مانند جهان های موازی پیش خواهند رفت.
وی عنوان نمود که ما باید به دنبال آینده خود باشیم و نباید فکر نماییم که از این شکاف می توانیم بگذریم. امکان عبور از این شکاف وجود ندارد. آن طرف شکاف چیز خوبی نیست، چند شرکت هستند که همه چیز را کنترل می کنند و برایشان خیلی مهم نیست که دیگران را از بین ببرند. به شرطی که ما توانمندی و بازار خودمان را درست نماییم. گذشته و آینده ما منحصر به فرد خودمان است و نباید در این بازی آنرا از بین ببریم. گذشته ما و سرمایه های اجتماعی ما نباید به خاطر فناوری نابود شود. فناوری اصلا ماندگار نیست و این هنر حکمرانی و تفکری ماست.
عضو فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه ما موظف هستیم سرزمین و اقلیم خودرا حفظ نماییم، اظهار داشت: ما نباید هر فناوری نویی را داشته باشیم و ما فناوری نو را برای بقای خود باید به کار ببریم.
او در آخر ضمن اشاره به اینکه ما بیشتر از یک هزار سند در کشور داریم، اظهار داشت: ما مراکزی می خواهیم که بجای اینکه سند بنویسند، روش های تصمیم گیری را باز تدوین کنند و مکانیسم های پیچیده برای تصمیم گیری به کار ببرند. بنظر می رسد ما باید روی تصمیم گیری در تمامی سطوح فکر نماییم، کار نماییم و برنامه ریزی ها را به کار بگیریم.





منبع:

1400/12/09
20:20:38
5.0 / 5
709
تگهای خبر: تكنولوژی , روبات , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی