امضای تفاهمنامه مشترک ایجاد خانه خلاق و نوآوری مترو
به گزارش بازار مقاله همزمان با ایام الله دهه فجر؛ تفاهمنامه همکاری مشترک میان ستاد فناوری های نرم و صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران با هدف توسعه کسب وکارهای حوزه فناوری های نرم و صنایع خلاق به امضا رسید.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، تفاهمنامه ای که به منظور دستیابی به اهداف مشترک در زمینه تقویت نظام نوآوری و توسعه و تجاری سازی کسب و کارهای خلاق و دانش بنیان، اتخاذ ساز و کارهای لازم برای مشارکت نخبگان شهر تهران و بهره مندی از قابلیت ها و توانمندی های آنان در جریان تصمیم سازی و اجرای تصمیمات در حوزه فعالیتهای راهآهن شهری به امضای پرویز کرمی دبیر ستاد فناوری های نرم و صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مهدی شایسته اصل مدیر عامل شرکت بهره برداری راهآهن شهری تهران رسید.
کرمی در آیین امضای تفاهمنامه همکاری بین ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه با تشبیه متروی تهران به شهر زیرزمینی، اظهار داشت: این شهر ظرفیت و مزیت های بالایی برای بازار سازی در حوزه فناوری های نرم و و صنایع فرهنگی و خلاق دارد. با شکل گیری پلت فرم خانه خلاق و نوآوری مترو در کنار شکل دهی به شرکتهای خلاق و فرهنگی تسهیلات مناسب به مردم و مسافران مترو عرضه می شود.
رئیس ستاد اجرایی سازی ﺳﻨﺪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﻠﻰ ﻓﻨﺎوری ﻫﺎی ﻧﺮم همینطور بیان نمود: روزانه 3 میلیون مسافر در متروی تهران جا به جا می شوند این ظرفیت بالا می تواند فضایی برای تبلیغ کسب و کارهای خلاق و نرم باشد و شرکتهای دانش بنیان و خلاق بتوانند از این فرصت بوجود آمده برای توسعه کسب و کار خود بهره بگیرند و بازار کار شرکتهای فعال حوزه صنایع نرم و خلاق رونق گیرد.
وی ادامه داد: در شهر زیرزمینی متروی تهران میتوان با استقرار شرکتهای خلاق فضاهایی برای کسب و کار های دیجیتال و استارت آپی و هم معرفی مجازی و فیزیکی محصولات و خدمات این شرکت ها ایجاد کرد. برای این کار میتوان از فناوری هایی چون هوش مصنوعی، AR، VR، اینترنت اشیا و موزه مجازی و گالری و فروشگاه مجازی غیره بهره برد. ما به دنبال این هستیم که متروی تهران را مانند خیلی از کشورها به گالری سیاری برای عرضه توانمندی های دانش بنیان ها و خلاق ها تبدیل نماییم. البته این کار به ظرافت های بصری و استفاده از خلاقیت ها و فناوری ها، نوآوری ها نیاز دارد تا مسافران را جذب نماید.
دبیر ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به حوزه های فعالیت شرکتهای خلاق در کشور، بیان نمود: هم اکنون این شرکت ها در 20 حوزه مختلف مانند فیلم، انیمیشن، بازی، سرگرمی، ورزش و تندرستی، مد و لباس، گیاهان دارویی، نوآوری های اجتماعی و آموزشی و یادگیری هنرهای تجسمی و گردشگری و غیره عرضه خدمت می کنند. این شرکت ها می توانند در حوزه کاری و جغرافیایی هم در ایستگاه و هم در واگن متروی تهران هم توانمندی های خویش را ارائه نمایند و در معرض دید قرار دهند.
کرمی اضافه کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با کمک شرکتهای دانش بنیان و خلاق خود در زمینه های مختلفراهبردی چون ساخت مترو ایران ساخت تجهیزات و دستگاههای کاربردی در مترو، نیرومحرکه، ساخت واگن، کابین، نگهداری و تعمیر لوکوموتیوهای مترو با شرکت بهره¬برداری راهآهن شهری همکاری می کند. اما در حوزه صنایع نرم و خلاق تابحال همکاری مشترکی نداشتند که امیدواریم در چارچوب این تفاهمنامه و ایجاد خانه خلاق و نوآوری مترو به این حوزه هم ورود نماییم و شاهد اتفاقات خوب، نوآورانه و خلاقانه باشیم.
رئیس ستاد اجرایی سازی ﺳﻨﺪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﻠﻰ ﻓﻨﺎوری ﻫﺎی ﻧﺮم افزود: امیدواریم شرکت ها با برنامه ریزی به این حوزه ورود و از مزیت های این کار استفاده کنند. این خدمات از بازار یابی و فروش، تبلیغات و آگهی درآمدزایی آغاز می شود تا بهره گیری از امکانات فناورانه ای چون AR، VR، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی درون کابین های مترو بشکلی شکیل و زیبا تا ایستگاه هایی که ازدحام کمتری دارند، ادامه دارد.
او همینطور اظهار داشت: شرکتهای خلاق و دانش بنیان می توانند در بازاری برای فعالیت خود ایجاد کنند که انتفاع آن هم برای شهروندان است و هم شرکت مترو و هم شرکتهای خلاق و فناوری که ایده دارند و می توانند در این عرصه فعالیت کنند. معاونت علمی و فناوری در حوزه فناوری های پیشرفته در چارچوب طرح های کلان ملی با مترو همکاری داشته و یک رام قطار مترویی را 85 درصد در تمام تجهیزات، ایران ساخت کند. هم اکنون هم قطار مترویی ایران ساخت درحال پاس کردن استاندارد ها و تست گرم خویش را در خطوط متروی تهران طی می کند.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اضافه کرد: وقتی مسافری سوار قطار می شود ناخودآگاه به بخشی از وقت خویش را در این مکان صرف می کنند شرکتهای حوزه، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، کسب و کارهای دیجیتال و فناوری های نرم در حوزه AR، VR می توانند در ایستگاه ها و کابین مترو پذیرای ذهن، چشم و دل مسافران باشند. هم از جنبه اطلاع رسانی، هم تبلیغ و هم نوآوری های روز. در متروی خیلی از کشورها گالری های سیاری که ایجاد می شود در حوزه فیلم، انیمیشن، هنرهای تجسمی و غیره کارهای خویش را کمک همین فناوری ها عرضه می کنند و بازار کسب و کار ایجاد کنند.
وی ادامه داد: زمانی که شما در منزل هستید تلویزیون آگهی هایی پحش می کند که لحظه ای شما را به سمت کسب و کاری یا موضوعی جذب می کند، این به سادگی در ایستگاه ها و کابین قطار مترو و با استفاده از تکنولوژی روز هم قابل اجرا می باشد. ما درحال آماده سازی پلت فرمی هستیم تحت "عنوان خانه خلاق و نوآوری مترو " که مقرر است نوآوری های روز را بشناسد و ایده های نو را جذب نماید و در چارچوب یک شرکت پرورش داده و به جامعه ارائه نماید. این مرکز محلی برای ورود ایده های جوانان مبتکر و خلاق در جهت اهداف ستاد فناوری های نرم و صنایع خلاق و شرکت بهره برداری راه آهن شهری خواهد بود. ما کمک خواهیم کرد این ایده ها پرورش یابد و در چارچوب یک خدمات یا محصول به جامعه عرضه شود.
رئیس ستاد اجرایی سازی ﺳﻨﺪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﻠﻰ ﻓﻨﺎوری ﻫﺎی ﻧﺮم همینطور بیان نمود: فناوری ها عمر دارند اما نوآوری ها عمر ندارند و ودیعه الهی برای بشر هستند اگر مکان و حمایت درستی باشد پرورش خواهد یافت و به شکل محصول یا خدمت شکل می گیرد تا مردم از آن بهره مند شوند.
عرضه محصولات خلاقانه و نوآورانه در متروی تهران
مهدی شایسته مدیر عامل شرکت بهره برداری راهآهن شهری هم در این مراسم، اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نزدیک به یک دهه است که خدمات ویژه ای برای توسعه خدمات شرکتهای دانش بنیان و خلاق در نظر گرفته است. اما یک حوزه مغفول مانده در این حوزه بود که به همت جناب آقای کرمی به این حوزه هم ورود شده است آن هم فناوری های نرم و صنایع خلاقی است که منجر به ایجاد کسب و کار با ارزش افزوده بالایی برای کشور به همراه دارد و باید در اولویت قرار گیرد.
به قول شایسته، استفاده از شرکت هایی که در حوزه فناوری های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا کسب و کارهای نو و استارت آپیو دیگر فناوری های کاربردی در مترو مورد تاکید شخص شهردار تهران است وما هم تلاش می نماییم با کمک این خانه خلاق و نوآوری فضایی مناسب برای توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان و خلاق ایجاد نماییم. متروی تهران بعنوان یک زیرساخت خوب برای رفت و آمد مردم، محیطی ایجاد خواهد نمود که در ضمن این ترددها؛ بخشی از نیازهای دیگر شهروندان هم تامین گردد و فضایی برای عرضه خدمات و عرضه محصولات شرکتهای فعال حوزه صنایع نرم و خلاق فراهم گردد. در واقع ما بستر عرضه این شرکت ها هستیم.
وی ادامه داد: در ایام آینده نمایشگاهی برای عرضه این محصولات تعریف کرده ایم تا آنها بتوانند در ایستگاه های مختلف به شکل گردشی خدمات و توانمندی های خویش را عرضه کنند. این کار بطور قطع کیفیت عرضه خدمات مترو را هم ارتقا خواهد داد.
مدیر عامل شرکت بهره برداری راهآهن شهری همینطور اظهار داشت: به صورت مثال صنایع اسباب بازی در دنیا فروش بالایی دارد. در ایران هم چند سالی است که شرکتهای خلاق و دانش بنیان ما به آنها ورود کرده اند. ما اگر فضایی برای عرضه آنها ایجاد نماییم اتفاق خوبی در معرفی صنعت کشورمان می افتد. هم اکنون 10 صنعت برای ما در اولویت است تا به مردم معرفی نماییم و این شرکت ها از راه خانه خلاق و نوآوری مترو شناسائی می شوند.
شایسته، ضمن اشاره به تولید قطار ملی ایران ساخت با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان نمود: ارتقای قطارهای دی سی به ای سی را هم با همکاری معاونت آغاز کرده ایم. ماه گذشته تفاهمنامه ای 3 جانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مترو و جهاد دانشگاهی منعقد شد تا اینکار صورت گیرد.
محورهای اصلی تفاهمنامه ایجاد خانه خلاق و نوآوری
کمک به توسعه زیست بوم صنایع فرهنگی، نرم وخلاق با استفاده از ظرفیت طرفین و هم تقویت همکاری به منظور توسعه اقتصاد دانش بنیان و صنایع فرهنگی، نرم و خلاق، کمک به حل مسائل شهری و شهروندی و راه آهن شهری با استفاده از توان شرکتهای خلاق ودانش بنیان، تقویت همکاری در بازارسازی و بازاریابی برای محصولات دانش بنیان وخلاق در حوزه مدیریت راه آهن شهری، زمینه سازی برای بهره گیری از استعدادهای درخشان و خلاق در حوزه های مختلف شهروندی و راه آهن شهری، ایجاد زمینه های مناسب برای شناسایی، پرورش و بهره گیری از استعداد و توانایی کارکنان و نخبگان شهر برای مسائل مدیریت راه آهن شهری و استفاده از ظرفیت های متقابل باهدف خدمت رسانی بهینه، کارآمد و به روز به شهروندان همچون محورهای اصلی این تفاهمنامه مشترک است.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب