پیام تسلیت مدیران و همكاران زنده نام كریم اكبری مباركه؛

همه غریب می میریم و كریم آقا از همه غریب تر

همه غریب می میریم و كریم آقا از همه غریب تر به گزارش بازار مقاله پنجشنبه (هشتم آبان ماه) خبر درگذشت كریم اكبری مباركه بازیگر و كارگردان عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون به جهت بیماری كرونا روی خروجی خبرگزاری‎های قرار گرفت. این خبر تلخ و فقدان ناگهانی، او موجی از پیام های تسلیت مدیران، هنرمندان و همكاران این هنرمند فقید را با خود به همراه داشت.



زنده نام کریم اکبری مبارکه متولد ۱۶ خرداد ۱۳۳۲ در تهران، بازیگر و کارگردان سینما، تلویزیون و تئاتر است. کریم اکبری مبارکه در آثار هنرمندانی چون قطب الدین صادقی، مجید سرسنگی، مجید جعفری و بهزاد فراهانی به ایفای نقش پرداخته بود.

حاصل بیشتر از چهار دهه فعالیت وی در قامت بازیگر و کارگردان در عرصه های مختلف تئاتر، سینما و تلویزیون تعداد خیلی از آثار مامدگار و خاطره انگیز برای مخاطبان ایرانی ست هر چند عموم مردم این هنرمند فقید را با ایفای نقش ابن ملجم مرادی در سریال ماندگار امام علی(ع) به کارگردانی داوود میرباقری در خاطر سپرده اند.



همه غریب می میریم و «کریم آقا» از همه غریب تر

اکبر زنجانپور چهره با سابقه تئاتر، سینما و تلویزیون به دنبال درگذشت همکار قدیمی خود از او بعنوان هنرمندی بی بدیل یاد کرد که غریبانه درگذشت.

در یادداشت زنجانپور چنین آمده است: به مناسبت پرواز هنرمند بی بدیل کریم اکبری مبارکه. این همه سال همکارها می گفتند من زودتر از همه برای تمرین یا اجرای تئاتر حاضر می شوم اما در تمرین و اجرای «باغ آلبالو» این کریم آقا بود که از من هم زودتر می آمد و همیشه لبخند به لب داشت و با انرژی مثبت.

زنجان پور در ادامه پیام خود آورده است: این روزها دیگر نه برای تشییع رفقا می شود رفت و نه در مجلس یادبود شرکت کرد، همه غریب می میریم و کریم آقا از همه غریب تر



هرچه پربارتر، فُتاده تر...

دکتر قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی وزارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت کریم اکبری مبارکه را تسلیت گفت.

در پیام آشنا آمده است: هرچه پربارتر، فُتاده تر... کریم اکبری مبارکه مصداق عینی این عبارت بود. هنرمندی که بازی در نقش های تلویزیونی چنان چهره اش را شناسانده بود که به محض دیدار، نام شخصیت هایی تاریخی را به خاطر می آورد اما تئاتر برایش بگونه ای بود که به روایت اکبر زنجانپور «در تمرین و اجرای «باغ آلبالو» (۱۳۹۵) این کریم آقا بود که از من هم زودتر می آمد و همیشه لبخند به لب داشت و با انرژی مثبت.»

مدیر کل اداره هنرهای نمایشی در ادامه پیام خود یادآور شده: «کریم آقا» به شخصیت هایی جان بخشید که فراموش شان نمی نماییم، با بزرگانی کار کرد که آثاری درخشان آفریدند و به عناوین و جوایزی دست یافت که کوچکترین اثری بر فُتادگی اش نداشت.

آشنا در انتهای پیام خود آورده است: گرفتار آمدن این هنرمند پیشکسوت که همچنان بر صحنه و در دنیای تصویر جان بخشی می کرد، می زیست و می آفرید، در دستان بیماری «کرونا»، قلب هر شنونده این خبر تلخ را می فشارد. درگذشت کریم اکبری مبارکه را به خانواده محترم ایشان، دوستان و آشنایان و علاقه مندانش تسلیت می گویم.



خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد

انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس به دنبال درگذشت کریم اکبری مبارکه هنرمند با سابقه تئاتر، سینما و تلویزیون پیام تسیلتی صادر کرد.

متن این پیام بدین شرح است:

زندگی صحنه ی یکتای هنرمندی ماست

هر کسی نغمه ی خود خواند و از صحنه رود

صحنه پیوسته به جاست

خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد.

درگذشت ناباورانه هنرمند متعهد و اخلاق مدار زنده یاد کریم اکبری مبارکه موجبات تاسف و تألم خاطر را پدید آورد. بی گمان نقش آفرینی های جاودانه و ماندگار این چهره برجسته و توانمندعرصه سینما، تلویزیون و تئاترکشور به ویژه در آثار تاریخی و مذهبی در اذهان مخاطبان نقش خواهد بست.

انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس افتخار دارد که از وجود و نظرات پرارزش این هنرمند فقید در ادوار گذشته جشنواره های دفاع مقدس و مقاومت و شوراهای تخصصی ارزیابی آثار و داوری نمایش های ارزشی بهره برده و از نظرات ایشان بعنوان کارشناسی خبره و مسلط به امور استفاده نموده است.

این ضایعه اسفناک را به عموم جامعه فرهیخته هنرهای نمایشی کشور و بازماندگان آن فقید سعید تسلیت عرض نموده و از خداوند سبحان برای آن مرحوم علو درجات و مغفرت و صبر و شکیبایی برای خانواده محترمش آرزومندیم.



نقش های ماندگار اکبری مبارکه از حافظه ملت ایران پاک نخواهد شد

رئیس صدا و سیما، دیگر مدیری بود که به خبر درگذشت و فقدان این هنرمند واکنش نشان داد و پیامی را صادر کرد.

عبدالعلی علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما در پیام تسلیت خود برای درگذشت کریم اکبری مبارکه آورده است: انالله و انا الیه راجعون؛ درگذشت کریم اکبری مبارکه، هنرمند پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینما را به خانواده آن مرحوم، دوستان و جامعه هنری تسلیت می گویم. بی گمان نقش هایی که اکبری مبارکه عزیز در این زمان هنرمندانه خلق کرد، در ذهن علاقه مندان به هنر نمایش ماندگار شده است. بخصوص نقش های خاصی که در دو سریال اثرگذار امام علی (ع) و مختارنامه ایفا کرد. از درگاه خداوند تعالی برای آن فقید سعید علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم



او با باوری سترگ به هنر مقدس و پاک تئاتر، عشق می ورزید

مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی هم در پیامی درگذشت کریم اکبری مبارکه بازیگر باسابقه تئاتر، سینما و تلویزیون را تسلیت گفت.

در متن پیام مدیرعامل بنیاد رودکی آمده: خبر تلخ و اندوهناک بود، درگذشت ستاره ای درخشان از نسلی به یادماندنی در هنرهای نمایشی کشور؛ کریم اکبری مبارکه از نسلی بود که با باوری سترگ به هنر مقدس و پاک تئاتر، عشق می ورزید و با این باور بر صحنه های نمایش، نقش مهر می نشاند.

افضلی در ادامه پیام خود آورده است: اینجانب فقدان این هنرمند گرانقدر را به خانواده آن مرحوم و جامعه فرهنگی و هنری کشور تسلیت عرض نموده و از پروردگار بخشاینده برای روح ایشان مغفرت و آرامش و برای بازماندگان و خانواده محترمشان شکیبایی و سلامت آرزومندم..

«پهلوان اکبر می میرد» نوشته بهرام بیضایی به کارگردانی ابراهیم سخن سنج، «دیکته و زاویه» نوشته غلامحسین ساعدی به کارگردانی عبدالله اکبری، «جان نثار» نوشته بیژن مفید به کارگردانی عبدالله اکبری، «تیرکمان» نوشته محمود جعفری به کارگردانی عبدالله اکبری، «کوچ» نوشته و کارگردانی بهزاد فراهانی، «عروس» نوشته و کارگردانی بهزاد فراهانی، «نسل آواره» نوشته منوچهر شهپر به کارگردانی گروهی، «ارباب پونتیلا و نوکرش ماتی» نوشته برتولت برشت به کارگردانی محمد جعفری، «مرگ یزدگرد» نوشته و کارگردانی بهرام بیضایی، «خاک تا افلاک» به کارگردانی محمود فرهنگ، «در اعماق» نوشته ماکسیم گورکی به کارگردانی محمد کوثر، «پیتولاسیون» نوشته و کارگردانی نورالله حسینخانی، «سیمرغ سیمرغ» نوشته و کارگردانی قطب الدین صادقی، «یکی بود یکی نبود» نوشته و کارگردانی مجید سرسنگی، دستیار کارگردان در نمایش «اکبر آقا آکتور تئاتر» به کارگردانی اکبر عبدی و «آن شب که تورو زندانی بود» به کارگردانی مجید جعفری همچون فعالیتهای زنده یاد مبارکه در عرصه تئاتر ایران بوده است.

اکبری مبارکه در عرصه سینما هم در فیلم های «مرگ یزدگرد»، «مقاومت»، «مسافران»، «دیدار»، «چند می گیری گریه کنی»، «روزهای زندگی»، «ترانه شرقی»، «قندون جهیزیه» و «عطر داغ» به ایفای نقش پرداخته بود.

«بچه مهندس»، ««پشت بام تهران»، «خروس»، «جراحت»، «مختارنامه»، «امام علی» و «گرگ ها» همچون مجموعه های تلویزیونی هستند که زنده یاد مبارکه بازی در آنها را در کارنامه کاری خود به ثبت رساند.



منبع:

1399/08/09
23:31:20
5.0 / 5
1876
تگهای خبر: جشنواره , حافظه , شركت , كارشناس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی