260 هزار قطعه تاریخی موزه ای در برزیل سوخت
بازار مقاله: بی توجهی و سهل انگاری متولیان نسبت به تقویت وضعیت ایمنی بنا، قدیمی ترین موزه دانشگاهی برزیل را طعمه حریق كرد و در اثر آن 260 هزار قطعه تاریخی باارزش خاكستر شد.
به گزارش روزنامه هنر، به فاصله سه سال از آتش سوزی گسترده در موزه ملی برزیل واقع در ریودوژانیرو که بیش از ۲۰ میلیون اثر تاریخی باارزش را سوزاند، یک موزه دولتی دیگر در این کشور نیز طعمه حریق شد. موزه تاریخ طبیعی و باغ گیاه شناسی دانشگاه میناس گرایس (UFMG) که سال ها با کمبود اعتبار روبرو بود، هفته گذشته گرفتار آتش سوزی شد؛ آتشی که به سه انبار این موزه و محل نگهداری قسمتی از ۲۶۰ هزار قطعه تاریخی باارزش آن، خسارت سنگینی وارد کرد.
این موزه که در سال ۱۹۲۷ میلادی تاسیس شد یکی از قدیمی ترین موزه دانشگاه های برزیل و میزبان مجموعه مهمی از هنر فولکلور، اشیاء باستانی و قومی، اسناد آرشیوی و منابع کتابشناختی و گونه های کمیاب از گیاهان برزیلی است. هنوز ابعاد کامل خسارت وارده به موزه مشخص نشده است. بااینکه در این آتش سوزی لطمه جانی به کسی وارد نشد بگفته کارکنان، بخش عمده کلکسیون موزه قابل بازیابی نخواهد بود. بر طبق ارزیابی های اولیه، متولیان موزه پیش بینی می کنند هزاران شی عتیقه همچون اسکلت های باستانی موجود در این مجموعه از بین رفته است که نه فقط بر بخش علمی بلکه بر تاریخ اجدادمان اثر می گذارد.
ماریانا لاسردا (Mariana Lacerda) رئیس موزه تاریخ طبیعی برزیل با انتشار اطلاعیه ای درباره آتش سوزی اعلام نمود سیم کشی برق این ساختمان در سال ۲۰۱۳ به روز شد و آخرین بازرسی فنی سازمان آتش نشانی در اکتبر ۲۰۱۸ صورت گرفت. یک ماه پیش از این بازرسی، کارگروهی مستقل از این ساختمان بازدید کرده و به مشکلاتی از قبیل نداشتن گزارش ارزیابی ریسک حریق و نبود شیوه نامه های ایمنی درباب آتش سوزی اشاره کرده بود.
در گزارش سال ۲۰۱۵، متولیان موزه ضمن اذعان به آن که از ارزیابی های سازمان آتش نشانی موفق بیرون نیامده، به برخی نقاط ضعف این بنا همچون احتمال ریزش سقف اشاره کرده اند. این گزارش نشان میدهد موزه برنامه ای برای حفاظت از مجموعه در مقابل حریق یا دیگر بلایا نداشته است.
آنتونیو گیلبرتو کوستا (Antonio Gilberto Costa) که از سال ۲۰۱۳ تا اوت ۲۰۱۹ مدیر این موزه بود در گفت و گو با رسانه های محلی اعلام نمود در زمان کناره گیری از مقام خود ۶۰۰ هزار دلار برای بازسازی و ترمیم این بنا اختصاص داده شده بود که هیچ وقت استفاده نشد. بگفته وی، سال قبل همین طور برنامه ای برای تضمین امنیت بنا در برخورد با شرایط فوق العاده و اضطراری تدوین شد اما اجرا نشد.
کوستا در بیانیه خود دانشگاه میناس گرایس را به سهل انگاری متهم کرده و می گوید قبلا به این دانشگاه درباره خطرهای موجود آگهی داده بود.
اعضای موسسه موزه های برزیل (Ibram) بتازگی از این موزه دانشگاه بازدید کردند تا درباره آثار از میان رفته اطلاعات جمع آوری کرده و درباره قدم های بعدی تصمیم گیری کنند.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب