در خانه بمانیم

تشكری: خانه نشینی فرصت داده تا خودمان را بیشتر ببینیم و بفهمیم

تشكری: خانه نشینی فرصت داده تا خودمان را بیشتر ببینیم و بفهمیم به گزارش بازار مقاله نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس نامدار كشورمان معتقد است: این روزها تنها در خانه ماندیم. جایی كه هیچوقت نبوده ایم! كنار همسر، فرزندان، نوه ها، زندگی مان و كنار خودمان. حالا فرصت پیدا كرده ایم تا خودمان را بیشتر ببینیم و بفهمیم.


شیوع ویروس كرونا تجربه متفاوتی از زیست و زندگی را برای انسان های سراسر جهان به وجود آورده است. تجربه ای كه این روزها از آن بعنوان قرنطینه خانگی یاد می شود.
به گفته كارشناسان امر درمان در راه مبارزه با این ویروس یعنی كادر درمان، پرشكان و پرستاران متعهدی كه با تعبیر واژه ایثار و از جان گذشتگی به شكل خستگی ناپذیر در خط مقدم مبارزه با این ویروس در جال مجاهدتی بی مثال هستند؛ برای تحقق شعار شكست كرونا یكی از اصلی ترین مواردی كه می تواند به قطع زنجیره شیوع این ویروس مرگ بار منتج شود در خانه ماندن است.
تعطیلی فعالیتهای فرهنگی و هنری در كنار تعطیلی بسیاری دیگر از فعالیتهایی كه زیست اجتماعی انسان ها را معنا می داد، اتفاقی است كه طی بیشتر از یكی، دو ماهه اخیر جامعه ایران را همراه حود كرده است؛ بخصوص در این ایام كه درحال سپری كردن روزهای نوروز باستانی ۱۳۹۹ هستیم. تلاش تمامی آحاد جامعه برای تحقق شعار شكست دادن كرونا از یك سو و ازسوی دیگر برنامه ریزی مسؤلان و دست اندركاران كلان كشور در راه متوقف كردن زنجیره انتشار كرونا و بازگشت فضای زیست اجتماعی به حالت عادی از مهم ترین اتفاقات و برنامه هایی است كه در دستور كار تمامی مسؤلان قرار گرفته است.
تردیدی در این مهم وجود ندارد كه برای به بار نشستن تلاش مسؤلان، اتحاد؛ همدلی و همراهی آحاد مردم از مهم ترین اتفاقاتی است كه می تواند به تسریع قطع زنجیره انتشار كرونا و شكست دادن این ویروس مرگ بار در جامعه منتج شود.
در راستای فعالیت تمامی دست اندركاران؛ برنامه ریزان و متولیان كلان بخش های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه؛ اهالی فرهنگ و هنر از نویسندگان و شاعران گرفته تا مترجمان، منتقدان و پژوهشگران هم دست در دست یكدیگر دادند تا با همراهی پویش های اجتماعی شكل گرفته در راه شكست این ویروس هم سهم و دین خویش را ادا كنند و از دیگر روی همراهی خود با آحاد مردم جامعه را این دفعه در قامت و جبهه ای دیگر به اثبات رسانند.
اهالی فرهنگ و هنر با همراهی خانه كتاب بعنوان بازوی فرهنگی یار مهربان در حوزه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با راه اندازی دو پویش #تندرست_باش_ای_ایران و #بهار_نزدیك_است؛ طی روزهای پایانی اسفند ماه و آغاز تعطیلات نوروزی ۱۳۹۹ كوشیده اند تا با صحبت ها، پیام ها و یا دل‎نوشته هایی علاوه بر ادای سهم خود در تحقق هرچه بیشتر دعوت مردم به خانه ماندن و گسترش و توسعه پویش های نام برده مشاركت هرچه بیشتر آحاد مردم را برای صرف فعل اتحاد و همدلی در راه شكست دادن ویروس كرونا در كشور ادا كنند.

یكی از این افراد سعید تشكری رمان نویس، فیلمنامه نویس، نمایشنامه نویس و از اعضای بین المللی كانون جهانی تئاتر (ITCA) است. تشكری با پیوستن به دو پویش #تندرست_باش_ای_ایران و #بهار_نزدیك_است؛ پیام خویش را در فضای مجازی و شبكه های اجتماعی از یك سو و ازسوی دیگر در فضای مطبوعاتی منتشر نموده است. وی در این پیام آورده است:

مردم خوب ایران سلام. من یك نویسنده هستم؛ سعید تشكری. كارم نوشتن است. برای شما رمان می نویسم. گمان می كنم كه همه ما در اسفند ماه در تنهایی به سر برده ایم. یعنی در خیابان نبودیم؛ در پاساژ نبودیم؛ در كتاب فروشی نبودیم و تنها در خانه ماندیم. جایی كه هیچوقت نبوده ایم! كنار همسرمان؛ فرزندان مان؛ نوه های مان؛ زندگی مان و كنار خودمان... حالا فرصت پیدا كرده ایم تا خودمان را بیشتر ببینیم و بفهمیم و قدر چیزهایی كه حالا نداریم را در این نوستالژی دنبال نماییم.

ممكن است سال جاری عید نوروز نتوانیم بیشتر همدیگر را ببینیم یا به سبك ایرانی این روزها را پشت سر بگذاریم. به نظر می رسد كه به فرآیند جدیدتری رسیده ایم، به یك تكنولوژی؛ به یك نوع سبك زندگی جدیدتری رسیده ایم كه وقتی پس از این، همدیگر را می بینیم قدر همدیگر را بیشتر می دانیم؛ چون كه امكان دارد فردا هم چیزهایی مانند دیدن همدیگر را از دست بدهیم. من ایمان دارم كه این روزها می گذرد و تجربیات روزگاری كه سپری كرده ایم به دستمان خواهد رسید كه شاید بیشتر از این قدرشناس خداوند باشیم؛ چون كه روز گذشته، آرامش و آسایش را به ما داد و ما قدرش را ندانستیم. انشاءالله فردای مهربان كه می آید قدر آنرا بدانیم... نوروزتان پیروز.

مروری بر كارنامه فرهنگی سعید تشكری

سعید تشكری متولد ۱۳۴۲ در قوچان است. وی از سال ۱۳۶۰ فعالیت هایش را با عنوان نویسنده و كارگردان مطرح تئاتر و سینما، نویسندهٔ مقالات در مطبوعات در حوزهٔ ادبیات و هنر، داوری و منتقد جشنوارهٔ تئاتر فجر، شركت در جشنواره های ملی و كشوری، چاپ آثار در حوزهٔ رمان، ادبیات نمایشی، ساخت فیلم و نگارش سریال های تلویزیونی و نگارش نمایشنامه های رادیویی در اداره كل نمایش رادیو تهران شروع كرد و تا امروز ادامه داده است.

تشكری امروز هم بعنوان یكی از رمان نویسان طراز اول كشور در حوزهٔ ادبیات دینی و انقلاب مطرح است. گواه آن، جایزهٔ سه دوره كتاب سال رضوی و كتاب سال شهید غنی پور، در سال های ۱۳۸۵، ۱۳۸۸و ۱۳۹۰ برای نگارش رمان بارِ باران كه توسط انتشارات نیستان به چاپ رسیده است.

او بارها بعنوان نمایش نامه نویس، كارگردان تئاتر و فیلمنامه نویس برتر برندهٔ جایزه شده و با حضور در جشنواره های ملی و بین المللی چون فجر، امام رضا (ع)، یونیسف و … در كارنامهٔ سی و چند سالهٔ فعالیت ادبی – هنری عناوین زیادی كسب كرده است.

از آخرین كارهای وی در حوزه تلویزیون می توان به نگارش بخش اول سریال زمانه كه از سریال های موفق و پربینندهٔ شبكه سوم سیما بود اشاره كرد؛ و هم در زمینهٔ ادبیات داستانی چاپ رمان های موفق پاریس پاریس، ولادت، رژیسور و بارِ باران از آثار اوست.

همچنین مجموعه نمایش های وی در دو جلد توسط انتشارات نیستان به نامهای وصل هزار مجنون و وقتی زمین دروغ می گوید چاپ شده، كه مجموعه وقتی زمین دروغ می گوید در زمستان ۱۳۹۱ عنوان كتاب برتر سال را به خود اختصاص داد.


1399/01/12
15:08:09
5.0 / 5
3646
تگهای خبر: پژوهش , تكنولوژی , جشنواره , چاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی