یك مقام مسئول در بنیاد ملی نخبگان:

گزارش عملكرد دستگاهها در اجرای سند ملی نخبگان

گزارش عملكرد دستگاهها در اجرای سند ملی نخبگان به گزارش بازار مقاله معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان از تهیه و عرضه گزارش عملكرد دستگاهها و نهادهای ذیربط در اجرای سند استراتژیك نخبگان اطلاع داد و اظهار داشت: سند نخبگان برای تمام دستگاهها لازم الاجرا است.



به گزارش بازار مقاله به نقل از مهر، چندی قبل مراسم دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی با رهبر انقلاب در آستانه شروع سال تحصیلی جدید برگزار گردید در این دیدار مقام معظم رهبری بر اجرا و تحقق جدی سند استراتژیك امور نخبگان تاكید داشتند. ایشان بنیاد ملی نخبگان و شورایعالی انقلاب فرهنگی را بر اجرای كامل سند و بروز رسانی آن موظف كردند.
همچنین رهبر انقلاب اسلامی در سخنان خود، جامعه نخبگانی را به ایفای نقش در زمینه دیپلماسی عمومی فراخواندند.
در همین راستا و برای پیگیری این مطالبات گفتگویی با معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان انجام دادیم تا آخرین وضعیت اجرای سند استراتژیك نخبگان را جویا شویم.
سند راهبردی امور نخبگان برای تمام دستگاهها لازم الاجرا است
دكتر آریا الستی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: سند استراتژیك كشور در امور نخبگان به فرمایش مقام معظم رهبری در بهمن ماه سال ۸۹ مطرح و كار تدوین این سند ابتدای سال ۹۰ آغاز شد؛ این سند در نیمه اول سال ۹۱ در شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با تاكید بر اینكه سند استراتژیك در امور نخبگان سندی است كه مربوط به كل كشور می شود، اظهار داشت: اجرای این سند تنها مربوط به بنیاد ملی نخبگان نمی گردد بلكه شامل سیاست های كلان، دستورالعمل های اجرایی و اقدامات ملی برای ارگانهای مختلف در زمینه نخبگان می شود. ازاین رو تمام دستگاهها مسئول هستند كه این سند را جهت استفاده از توانایی نخبگان اجرایی كنند.
چه دستگاهها و ارگانهایی باید سند نخبگان را اجرا كنند
الستی با اشاره به اینكه برای رسیدن به اثرگذاری نخبگان می بایست یك سری اقدامات اجرا شود، افزود: باید بتوانیم نخبگان را از دوران كودكی در زمینه پرورش استعدادها، رفع موانع تحصیل و كسب مهارت ها(مادی و معنوی)، ایجاد شرایط رشد و توانمندسازی برای كسب تخصص ها آماده نماییم. زمانیكه این دوره ها توسط نخبگان گذرانده و وارد حوزه حرفه ای كار و اشتغال شوند نیاز است كه موانع را از سر راه آنها برداریم تا بتوان بیشترین اثرگذاری را از جانب آنها دید.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینكه نمی توان اجرای سند استراتژیك نخبگان را مختص بنیاد ملی نخبگان دانست، اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت، وزارت صنعت همچون دستگاههای مهمی هستند كه در مبحث اثرگذاری نخبگان می توانند در این سند اثرگذار باشند؛ همینطور وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات می توانند در تاثیرگذاری نخبگان در كشور سهم عمده ای داشته باشند.
الستی افزود: وزارت ارشاد، صدا و سیما، حوزه های علمیه و... همچون نهادهایی هستند كه در تاثیرگذاری نخبگان نقش دارند. دولت و دستگاههای دولتی تنها نهاد اثر گذار نیستند بلكه نهادهای عمومی و بخشهای تأثیر گذار زیادی می توانند در این راه نقش هایی ایفا كنند.
وی تصریح كرد: تاثیرگذاری نخبگان در كشور نیاز به مشقت و ایثارگری و از خودگذشتگی نخبگان دارد؛ برای تحقق این مورد لازم است موانع را برداریم و زمینه فعالیت آنها را فراهم كنیم؛ در این راستا توجه به تربیت نخبگان از مسائل جدی به حساب می آید. توجه به تربیت نخبگان می تواند افراد سرآمد را متوقع یا از خود گذشته بار بیاورد. ازاین رو باید به فكر این باشیم كه به هنگام سرآمد شدن نخبگان، آنها به فكر از خودگذشتگی باشند و در ادامه به كشور خدمت كنند.
به گفته وی اگر نظام نخبگانی به چنین موفقیت بزرگی برسد می تواند مسیر پیشرفتی در جهت تمدن ایران اسلامی بوجود آورد.
لزوم ورود وزارت اطلاعات به مبحث دیپلماسی نخبگان
وی با اشاره به دیپلماسی عمومی نخبگان اظهار داشت: در سند استراتژیك بنیاد ملی نخبگان ۷۰ اقدام وجود دارد كه تمام دستگاههای اجرایی می بایست در جهت تاثیرگذاری نخبگان آنها را بكار بگیرند. ۹ بند از این سند مربوط به دیپلماسی عمومی نخبگان است؛ رهبر انقلاب در مراسم دیدار نخبگان با ایشان به ارتباط بین كشورها به واسطه نخبگان تاكید داشتند. ازاین رو لازم است كه ارتباطات بین دستگاهها برقرار شود تا مبحث ارتباطات بین المللی به واسطه نخبگان به صورت جدی محقق شود.
الستی با اشاره به اینكه البته دستگاههایی مثل معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان همواره ارتباطات بین المللی به واسطه نخبگان را موضوعی جدی در نظر گرفته اند، اظهار داشت: برای اجرایی سازی دیپلماسی نخبگان لازم است وزارت اطلاعات وارد شود تا این اتفاق بدون وارد ساختن خدشه ای به امنیت ملی كشور و نخبگان به مرحله اجرایی برسد.
تغییر دولتها اجرای سند را با مشكل مواجه می كند
وی با اشاره به اینكه در اجرای سند، ما همواره گرفتار مشكلات اساسی بودیم اظهار داشت: تغییر دولت ها و مسئولین باعث می شد كه از ابتدا یك برنامه ریزی برای آشناسازی مسؤلان جدید دستگاهها در ارتباط با سند و مسئولیتهایشان داشته باشیم. از آنجایی كه سند مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی بوده و این شورا قوه اجرایی و ضمانتی ندارد، دستگاههای اجرایی برخوردهای متفاوتی با سند داشته اند؛ برخی جدی می گرفتند و از سوی دیگر برخی این اقدامات را در اولویت كارشان قرار نمی دادند چون دستگاههای نظارتی سوالی در این خصوص نمی كردند.
وی اظهار داشت: اگر ما از سال ۹۱ كه سند استراتژیك تصویب گردید، هر سال ۱۰ درصد پیشرفت می داشتیم حالا ۶۰ درصد جلو بودیم؛ ۶۰درصد خیلی زیاد است چونكه این سند آرمان گرایانه است. اگر این كار یكی از اولویت های دستگاهها قرار بگیرد و به صورت جدی و منظم به مرحله اجرایی برسد، سالی ده درصد هم پیشرفت داشته باشیم با گذشت چند سال به نقاط عالی خواهیم رسید.
الستی با اشاره به تأكیدات رهبری در زمینه اجرای سند استراتژیك نخبگان اظهار داشت: ایشان از اینكه چرا به نقطه ایده آل نرسیدیم گله نكردند و اشراف كامل اجرایی به تمام پست های كشور دارند. بنابراین توقع خارج از حد و اندازه ای ندارند.
به گفته وی بنیاد ملی نخبگان با همكاری سازمان برنامه و بودجه و مركز پژوهش های مجلس شورای، بندی را در قانون برنامه توسعه ششم (بند ث ماده ۶۴) قرار داده اند كه بر طبق این بند، دستگاههای اجرایی موظف می باشند برنامه های خودشان را در حوزه نخبگان مطابق با سند استراتژیك در امور نخبگان با همكاری بنیاد ملی نخبگان تعیین كنند و در سالهای بعد هم آنرا اجرایی كنند.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینكه اجرای این قانون از دو سال پیش رونق گرفت و بنیاد ملی نخبگان با میثاق نامه ای كه سال قبل به كمیسیون آموزش تحقیقات عرضه داد نخستین گزارش ها را در مورد اجرای سند استراتژیك منتشر كرد، اضافه كرد: بنیاد نخبگان هر ساله به جمع آوری اطلاعات و عرضه گزارش به كمیسیون تحقیقات مجلس می پردازد.
گزارش عملكرد دستگاهها در اجرای سند استراتژیك نخبگان عرضه می شود
وی اضافه كرد: در سال اول حدود ۴۰ دستگاه اجرایی برنامه های خود در جهت اجرای این سند عرضه كردند. امسال هم گزارش عملكردها را بر اساس تعهداتشان آماده می نماییم كه اسفندماه به شورایعالی انقلاب فرهنگی و مجلس عرضه خواهد شد.
اجرا و عدم اجرای سند استراتژیك امور نخبگان توسط دستگاهها
الستی با تاكید بر اینكه اجرای این سند از سال قبل به صورت جدی شروع شده است، اظهار داشت: پس از عرضه گزارش می توانیم دستگاهها را نقد یا تشویق كنیم؛ اگر این گزارشها كه به مجلس فرستاده می شود جدی گرفته شود می توانیم اثرگذاری نخبگان را ببینیم.
وی با اشاره به اینكه سه سال است كه این گزارشات به شورایعالی انقلاب فرهنگی فرستاده می شود، كفت: این گزارشات جدی گرفته نمی شوند و آثار گزارشها را در رفتار دستگاهها نمی بینیم. سال قبل دستگاهها اقدامات خویش را عرضه كردند و امسال مقرر است برنامه های خویش را اجرایی كنند.
الستی با اشاره به اینكه پس از جلسه دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری در شورایعالی انقلاب فرهنگی كارگروهی تشكیل داده شد، اضافه كرد: این كارگروه در مورد اجرایی سازی سند گزارش می گیرد و سند استراتژیك امور نخبگان را مورد بررسی قرار می دهد؛ این كارگروه تصمیم می گیرد كه سند استراتژیك امور نخبگان احتیاج به بازبینی دارد یا خیر كه این ها در دستور كار است.
 


منبع:

1398/08/12
23:40:32
5.0 / 5
4537
تگهای خبر: آموزش , امنیت , پژوهش , تحقیق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی