تقویت و توسعه بانك ژن گونه های گیاهی
بازار مقاله: دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تقویت و توسعه بانك ژن گونه های گیاهی اقدام نموده است.
به گزارش بازار مقاله به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه اندازی و ایجاد باغ های گیاه شناسی مسئله ای مهم در امتداد حفظ و نگهداری ژرم پلاسماهای با ارزش گیاهی شمرده می شود. در این مكان ها می توان گونه های مختلف و متنوع را نگهداری و از این طریق از خطر انقراض آنها نیز جلوگیری كرد.
البته باغ های گیاه شناسی علاوه بر مكانی برای ایجاد اكوسیستم های مختلف و حفاظت از گونه های گیاهی می توانند كاربری های تحقیقاتی و پژوهشی نیز داشته باشند. تحقیق در زمینه روش های تكثیر و پرورش گونه های با ارزش از نظر حفاظتی و اقتصادی از موضوعات دیگری است كه در باغ های گیاه شناسی به آن پرداخته می شود.
پس اهمیت ایجاد و راه اندازی آنها مشخص است و در تمامی استان های كشور طرح هایی در این زمینه در حال اجرا سازی است.
به گفته محمد حسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با عنایت به الزامات سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی درباره لزوم احیا، اصلاح و توسعه بانك ژن و غنی سازی، تقویت و توسعه كمی و كیفی كلكسیون نمایشی گیاهان دارویی در سال ۱۳۹۷ در ۱۰ مجموعه و باغ گیاه شناسی در استان های اصفهان، همدان، خوزستان، كرمان، یزد، تهران، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی، لرستان و خراسان رضوی طرح های توسعه و احیای كلكسیون گیاهان دارویی انجام شد.
وی اضافه كرد: البته ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال ۹۲ تا كنون با عنایت به سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی برای تقویت و توسعه بانك ژن گونه های گیاهی اقدام نموده است و در این زمینه طرح های مختلف استقرار كلكسیون گیاهان دارویی به اجرا در آمده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب