به گزارش بازار مقاله به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، كمال خرازی در مراسم اختتامیه دومین دوره كارگاه های دانش آموزی علوم اعصاب شناختی اظهار نمود: انتخاب ۵ تیم در این دوره به عنوان برگزیدگان این رقابت ها نشان داده است كه ظرفیت خوبی در این حوزه وجود دارد و دانش آموزان خلاق امروز محققان آینده كشورخواهند بود و بطور قطع در پیشبرد علمی ایران نقش مؤثری را ایفا خواهند كرد.
خرازی ادامه داد: این مسابقات كشوری در حوزه علوم اعصاب شناختی در سطح دانش آموزی برگزار گردید و حمایت ستاد از آن به منظور آشنایی بیشتر دانش آموزان با حوزه علوم شناختی است تا در آینده آگاهانه این حوزه را برای تحصیلات عالی خود انتخاب كنند.
جهت گیری آینده علم و فناوری
وی درباره جهت گیری آینده علم و فناوری اظهار داشت: در گذشته دانشمندانی همچون ابوعلی سینا و فارابی بر رشته های مختلف علمی تسلط داشتند، اما توسعه علم باعث تفكیك رشته های علمی از هم شد تا آن حد كه نسبت به هم بیگانه شدند و هر كدام از یك زاویه پدیده های طبیعی را مورد مطالعه قرار می دهند. در صورتی كه مطالعه یك پدیده باید با استفاده از تعامل رشته های مختلف با هم مورد بررسی قرار گیرد تا به درستی آن پدیده شناسایی شود.
خرازی عنوان كرد: بدین سان امروز مجدداً بر تلفیق رشته های علمی تحت عنوان حوزه های میان رشته ای و فرارشته ای تاكید می گردد كه از جمله می توان به علوم و فناوری های همگرا مركب از حوزه های نانو، زیستی، اطلاعات و شناختی اشاره كرد كه آینده بشریت را تحت تأثیر قرار خواهند داد.
وی اظهار داشت: علوم شناختی به فناوری اطلاعات كمك می كند تا محصولات آن تعامل بهتری با انسان داشته باشد كه نمونه هایی از آنرا در تلفن های همراه هوشمند امروز می توان دید. شبكه های عصبی مصنوعی و ماشین های یادگیری نمونه دیگری از فناوری است كه توانایی های انسان را شبیه سازی می كند و در اثر تجربه بیشتر یاد می گیرد و به عملكرد انسان نزدیك تر می گردد. مانند ماشین های ترجمه كه در سطح معناشناختی كار می كند و با تجریه تسلط بیشتری در ترجمه پیدا می كند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ابراز كرد: كاشت الكترود و تراشه های الكترونیكی در مغز برای معالجه بیماریها و همینطور تولید ارتباط بین مغز ماشین از دیگر پیشرفت های فناوریهای شناختی است ازاین رو امروز پروژه های لبه علم زیادی در دست اجراست كه در آن محققان حوزه های گوناگون به یكدیگر برای مطالعه كاركردهای شناختی انسان و تأثیرگذاری بر مغز كمك می كنند.
خرازی اظهار داشت: مدیر مهندسی گوگل پیش بینی كرده است كه تا سال ۲۰۴۵ میلادی هوش طبیعی انسان در اثر ادغام با هوش مصنوعی به قدرتی برابر با یك بیلیون برابر دست خواهد یافت.
تقدیر از گروه های برتر دانش آموزی
در ادامه این مراسم از تیم های برتر دانش آموزی تقدیر به عمل آمد و ۵ تیم به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
اسامی این تیم ها به شرح زیر است:
تیم نوروفیزیولوژی از كرمان و تیم فرزانگان ۳ كرج به طور مشترك رتبه نخست
تیم نیوفولدر از تبریز رتبه دوم
تیم بیو فناوری روناش از دزفول رتبه سوم
تیم فرزانگان ۱ از مشهد رتبه چهارم
همچنین ۲۲ تیم دارای ایده برتر در این مسابقات شناسایی شدند تا از جانب ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی بسته تجهیزات آزمایشگاهی برای مطالعات شناختی را دریافت كنند.