خرازی عنوان كرد؛
شناسایی نشانگان های زیستی و نورونی مغز با فناوری روز
بازار مقاله: دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی اظهار داشت: با عنایت به توسعه فناوری های نوین عملكرد مغز انسان سالم، مطالعه و اختلالات مغزی آن بر مبنای نشانگان های زیستی و نورونی شناسایی می گردد.
به گزارش بازار مقاله به نقل از معاونت علمی و فناوری، كمال خرازی با تشریح اهداف و فعالیت های ستاد علوم شناختی در امر توسعه و تعمیم علوم شناختی در كشور اضافه كرد: دانش علوم شناختی ماهیت بین رشته ای دارد و با بهره گیری از رشته های مختلف می توان در شناسایی كاركردهای مغز و ذهن و هم بررسی پدیده های روان شناختی و اجتماعی گام های مفیدی برداشت.
خرازی ادامه داد: علم روانشناسی به بركت پیشرفت علوم شناختی و ظهور فناوری های نوین مطالعه مغز، در حال تغییر است بطوری كه اگر روانشناسی در گذشته تحلیل رفتارهای انسان بدون دسترسی و اطلاع از نحوه كار جعبه سیاه مغز بود، امروزه به كمك فناوری های پیشرفته تصویربرداری و ثبت سیگنال های مغزی و تحریكات الكتریكی و مغناطیسی فراجمجمه ای و كاشت الكترود در مغز و سایر روشهای علمی بعنوان یك علم تجربی و آزمایشگاهی مطرح است.
وی اظهار داشت: امروزه با عنایت به توسعه و پیشرفت فناوری های نوین عملكرد مغز انسان سالم مطالعه و اختلالات مغزی برپایه نشانگان های زیستی و نورونی شناسایی می گردد و این در پیشگیری و تشخیص بیماری ها و هم توانمند سازی و ارتقای كاركردهای ذهن و مغز انسان ها یك گام اساسی است.
خرازی با اشاره به اینكه در مسایل اجتماعی با پدیده های پیچیده ای روبرو هستیم و شكل گیری رفتارها در جامعه، ناشی از كاركرد جمعی مغز انسان ها است، تصریح كرد: با استفاده از داده های عظیمی كه در فضای مجازی و شبكه های اجتماعی وجود دارد می توان با كمك علوم اجتماعی محاسباتی كه از زیر مجموعه های علوم شناختی است مدلهای حاكم بر رفتار جوامع را ترسیم كرد و به شناخت بهتر پدیده های اجتماعی دست یافت.
دبیر ستاد علوم شناختی افزود: برای شناخت پدیده ها، باید نگرش بین رشته ای هرچه بیشتر در دانشگاه های ترویج شده و ارتباط قوی تری میان گروه های تخصصی و اساتید رشته های مختلف برای مطالعه پدیده ها بوجود آید. در دانشگاه های برتر دنیا به جای دپارتمان، گروه های تخصصی برای حل مسأله تشكیل می گردد و اساتیدی كه می توانند به حل یك مساله كمك كنند گرد هم جمع می آیند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب