روش جدید کربن زدایی بتن با استفاده از خاکستر ذغال سنگ

روش جدید کربن زدایی بتن با استفاده از خاکستر ذغال سنگ به گزارش بازار مقاله، یک شرکت آمریکایی از روش جدید خود برای کربن زدایی بتن رونمایی کرده است که از خاکستر بادی ذغال سنگ استفاده می نماید.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، نیروگاه های ذغال سنگ در طول قرن گذشته سهم خویش را از صدمه به زمین داشته اند و در پدیده های فاجعه بار خیلی از تغییرات اقلیمی گرفته تا باران اسیدی، ریه سیاه و بیماری قلبی نقش داشته اند.
به نقل از تک کرانچ، شرکت «PHNX Materials»، روشی ابداع کرده است تا خاکستر بادی را از گوگرد و کربن پاک کند. خاکستر بادی، محصول فرعی نیروگاه های حرارتی به حساب می آید.
گوگرد و کربن، ناخالصی هایی هستند که شرکتهای سازنده بتن ترجیح می دهند از به کار بردن آنها دوری کنند. شرکت PHNX Materials با استخراج این ترکیبات، خاکستر را برای شرکتهای سازنده بتن آماده می کند و در عین حال، یک منبع جدید را از ترکیب گوگرد و آلومینیوم عرضه می دهد که در خاکستر باد یافت می شود.
«کریش مهتا»(Krish Mehta) یکی از بنیان گذاران و مدیرعامل شرکت PHNX Materials اظهار داشت: خاکستر را میتوان جایگزین ۳۰ درصد از سیمان کرد. با جابه جایی سیمان در بتن، خاکستر بادی انتشار یافته از کارخانه های ذغال سنگ می تواند بخش قابل توجهی از ردپای کربن این ماده را از بین ببرد.
این شرکت استارت آپی به تازگی مبلغ ۲.۵ میلیون دلار سرمایه جمع آوری کرده است. «خورخه اوسیو نورگارد»(Jorge Osio-Norgaard) از بنیانگذاران PHNX Materials و مدیر ارشد فناوری آن اظهار داشت: راز خاکستر بادی اینست که به تثبیت مخلوط بتن کمک می نماید. در غیاب خاکستر، یک واکنش شیمیایی خاص می تواند سنگ دانه ها –سنگ های کوچک موجود در بتن- را به شکلی ژل تبدیل کند که می تواند منبسط شود و بتن را ترک کند. وقتی یک میلیارد دلار بودجه را برای ساخت یک بزرگراه یا یک پل خرج می کنید، می خواهید تا ۱۰۰ سال آینده دوام داشته باشد.
تعطیلی نیروگاه های ذغال سنگ، میزان خاکستر موجود در اختیار شرکتهای سازنده بتن را کاهش داده است. ذغال سنگ پیش تر برای تأمین ۵۱ درصد کل برق آمریکا استفاده می شد اما امروزه فقط ۱۵ درصد از برق را تولید می کند. این تعطیلی ها صنعت جدیدی را در برداشت خاکستر ذغال سنگ بوجود آورده است.
مهتا اظهار داشت: شرکت ها گودال های خاکستر را برای یافتن خاکستر بادی با کیفیت جست وجو می کنند، به حفاری آن می پردازند، مقداری پردازش سبک انجام می دهند و آنرا به شرکتهای تولیدکننده بتن می فروشند اما همه خاکسترها مطابق با مشخصات نیستند و این به کمبود خاکستر بادی منجر شده و قیمتها را افزایش داده است. در نتیجه، شرکتهای تولیدکننده بتن هم میزان خاکستر بادی موجود در مخلوط های خویش را به حدود هشت درصد کاهش داده اند. آنها می توانند تا ۳۰ درصد از خاکستر بادی استفاده کنند، اما با سیمان اضافی که قیمت آن حدودا دو برابر بیشتر از خاکستر بادی در هر تن است، تفاوت را جبران می کنند.
این تجارت نه تنها دوام بتن را به خطر می اندازد، بلکه ردپای کربن آنرا هم بالا می برد. سیمان، دی اکسید کربن را از واکنش شیمیایی که آنرا تشکیل می دهد و سوخت های فسیلی که برای ایجاد گرما و هدایت واکنش استفاده می شود، آزاد می کند. طبق گزارش «آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا»(EPA)، یک تن سیمان تولیدشده در آمریکا حدود ۰.۸ تن دی اکسید کربن آزاد می کند. مهتا اظهار داشت: ما احساس کردیم که عرضه یک منبع جدید خاکستر، مقیاس پذیرترین و سریع ترین راه برای کربن زدایی این بخش است.
فرایند PHNX Materials، خاکستر بادی را مستقیما از محل های دفن زباله می گیرد و گوگرد و آلومینیوم را استخراج می کند. همچنین، این شرکت به دنبال راه هایی برای استخراج عناصر کمیاب خاکی است و خاکستر را به عرضه دهندگان بتن، گوگرد، آلومینیوم و سایر ترکیبات و همینطور سایر صنایع مربوطه می فروشد. برای نمونه، میتوان از گوگرد در کود بهره برد.
شرکت PHNX Materials باور دارد با پرداختن به ناخالصی هایی که بیشتر ۸۴۳ محل دفن زباله های خاکستر بادی را در آمریکا می سازند، می تواند یک جایگزین با کربن پایین تر را به صنعت بتن عرضه نماید.



1404/02/03
12:05:15
5.0 / 5
10
تگهای خبر: شركت , صنعت , فناوری , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان بازارمقاله در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی
بازار مقاله، مرجعی برای محققان و دانشجویان، با عرضه مقالات و کتب علمی باکیفیت و قیمت مناسب.