رئیس صندوق نوآوری اعلام كرد
معافیت مالیاتی برای شرکت های خصوصی در صورت سرمایه گذاری در طرح های دانش بنیان
به گزارش بازار مقاله، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد: امروز در کمیسیون دولت موضوع مالیات مطرح و مصوب شد در صورتیکه شرکت های بزرگ با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح های دانش بنیان سرمایه گذاری کنند، مشمول معافیت مالیاتی می شوند.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در رویداد تبادل فناوری در صنعت دریایی با اشاره به اجرائی نشدن تعدادی از قوانین، اظهار داشت: با تصویب قانون پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان، اجرائی شدن آن با تاخیر مواجه گردید که ما برای اجرائی شدن آن مبادرت به اعطای نخستین تاییدیه دانش بنیان برای یکی از این شرکتها کردیم و این اقدام زمینه ای را برای تدوین بخشنامه و اساسنامه این قانون فراهم کرد؛ بدین جهت می توان با راه حل ها و ترفندهایی قوانین را اجرا کرد.
وی افزود: توسعه فناوری در همه کشور همچون ایران از صنایع دفاعی آغاز می شود و آمریکا مهد این رویکرد است که ابتدا حوزه دفاعی را تقویت کرد و سرریز فناوری های این حوزه به سایر حوزه های صنعتی تسری یافت.
خیاطیان با اعلان اینکه در کشور برمبنای اولویت ها و نیازها مبادرت به توسعه فناوری شد، افزود: رویکرد جدید صنعت دفاعی سبب شد تا فناوری های تولید شده وارد سایر حوزه ها شود و این رویکرد اتفاق مهمی است که توانست با شرکت های دانش بنیان ارتباط برقرار کند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ایجاد ارتباط دانش بنیان ها با صنایع دفاعی را مرهون شعار دهه ۸۰ در خصوص هسته دانا، شبکه توانا عنوان نمود و تصریح کرد: تا پیش از آن میان این دو نهاد هیچ ارتباطی نبود و این رویکرد سبب شد اکوسیستم توسعه یافته ای شکل بگیرد و طی آن همکاریهای جدی میان صنایع دفاعی با دانشگاه ها و شرکتها ایجاد شود.
وی با اشاره به برگزاری رویداد امروز در عرصه صنعت دریایی، اظهار داشت: انتظار می رود که این همکاری ها توسعه یابد و امید داریم در سایه شعار هسته دانا شبکه توانا نهادسازی های خوبی شکل بگیرد.
خیاطیان افزود: ولی یکی از دغدغه های شرکت های دانش بنیان برای همکاری با بخش های دفاعی بوروکراسی این بخش است و امیدواریم تا تحولاتی در سامانه «سمتا» (ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همراهان وزارت دفاع) ایجاد شود، چونکه فناوران از عدم چابکی این سامانه گله مند هستند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر خیلی از فناوری هایی که در مجموعه های دفاعی تولید می شوند، قابلیت استفاده از این فنآوری ها در عرصه های غیر نظامی وجود دارد و ما آمادگی داریم تا با سازوکارهایی بوسیله شتابدهنده ها این فناوری ها را مورد حمایت قرار دهیم تا وارد سایر صنایع شوند.
وی با تأکید بر ضرورت تقویت صندوق پژوهش و فناوری وزارت دفاع، اظهار داشت: سرمایه این صندوق محدود است و در صورتیکه سرمایه آن افزایش یابد، ما می توانیم تعاملات بیشتری با این صندوق ایجاد نماییم.
خیاطیان، رویکرد دولت سیزدهم را بر تقویت شرکت های دانش بنیان دانست و اظهار داشت: قانون جهش تولید دانش بنیان در دولت قبل به سبب بار مالی که داشته است، به تصویب نرسید، ولی در دولت سیزدهم با نامه رییسی، رییس جمهور کشور به معاون اول، بار مالی آن را قبول کرد و زمینه تصویب آنرا فراهم نمود.
وی اشاره کرد: امروز در کمیسیون دولت موضوع مالیات مطرح و مصوب شد، در صورتیکه شرکت های بزرگ با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح های دانش بنیان سرمایه گذاری کنند، مشمول معافیت مالیاتی می شوند.
خیاطیان اظهار داشت: این رویکرد رویکرد خوبی است، چونکه سبب می شود تا سرمایه های بخش خصوصی به سمت حوزه های دانش بنیان هدایت بشوند.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب