کارهای دانش آموزان المپیادی تحت تاثیر تغییر شیوه کنکور

کارهای دانش آموزان المپیادی تحت تاثیر تغییر شیوه کنکور به گزارش بازار مقاله، معاون مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به تغییر شیوه کنکور سراسری، اظهار داشت: اعمال امتیاز برای معدل پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور سراسری بخش زیادی از فعالیتهای فوق برنامه و پژوهشی دانش آموزان را تحت تأثیر قرار خواهد داد و قطعا به فعالیتهای دانش آموزان المپیادی ضربه می زند. بنابراین بنیاد ملی نخبگان با همکاری سمپاد و باشگاه دانش پژوهان جوان به دنبال یافتن راهی برای پیشگیری از این آفت است.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، رسول محمدقلی با اشاره به برنامه ملی شهاب، اظهار داشت: شناسایی استعدادهای دانش آموزی از سنین پایین به عنوان یک کلان پروژه در بنیاد ملی نخبگان و وزارت آموزش وپرورش مطرح بوده و هست و این دو تلاش دارند در قالب برنامه ملی شهاب این هدف مهم را محقق کنند. در این برنامه استعدادهای دانش ‎آموزان در هشت زمینه استعدادی در سالهای چهارم، پنجم و ششم ابتدایی بصورت نامحسوس رصد می شود و در طول این مدت سه معلم در سه پایه استعدادهای فرد را رصد می کنند. در نهایت ۱۰ درصد برتر هر حوزه استعدادی به عنوان مستعد برتر شناسایی می شوند. این یعنی هم اکنون از ۷ میلیون دانش آموز محصل در متوسطه اول و دوم، ۷۰۰ هزار نفر به عنوان استعداد دانش آموزی در سراسر کشور شناسایی شده اند.

بهره مندی از ظرفیتهای پژوهش سراهای دانش آموزی در دستور کار

وی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان با همکاری وزارت آموزش وپرورش از مدارسی که تراکم استعدادهای شهابی در آنها بالاست، حمایت جدی انجام خواهدنمود تا این افراد در عرصه استعدادی خود هدایت و پشتیبانی شوند به ویژه این که استعدادهای دانش آموزی در عرصه های علمی خلاصه نمی شود و تعداد زیادی از دانش آموزان کشور در حوزه هایی مانند هنر، فرهنگ، مدیریت و امثال آن صاحب استعداد برتر هستند. پشتیبانی از این مدارس هم به لحاظ تقویت نیروی انسانی و هم به لحاظ زیرساخت های فیزیکی صورت خواهد پذیرفت؛ علاوه بر آن از ظرفیتهای پژوهش سراها دانش آموزی نیز می توان و بطور قطع باید بهره برد.

معاون مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان افزود: متاسفانه نظام آموزشی کشور در بعضی از حوزه های استعدادی، استعداد دانش آموزان را خاموش می کند و توجه کمی به حوزه های غیرعلمی دارد، در صورتیکه بنیاد ملی نخبگان عمیقاً باور دارد همه حوزه های استعدادی را باید به رسمیت شناخت.

ایجاد رقابت علمی با شرایط عادلانه در کانون دانش پژوهان جوان

وی اشاره کرد: طبق آمارهای بین المللی و برآوردهای خود پژوهشگران خارجی میانگین هوش ایرانیها از میانگین جهانی بالاتر است که این خود یک ظرفیت شمرده می شود و یکی از دلیلهای اصلی موفقیت ایرانیها در المپیادهای علمی همین موضوع است. از جانب دیگر، کانون دانش پژوهان جوان ذیل آموزش وپرورش برای ایجاد رقابت علمی شرایط نسبتاً عادلانه را به وجود می آورد و بنا بر این استعدادهای دانش آموزی در اقصی نقاط کشور می توانند دسترسی مناسبی به منابع آموزشی داشته باشند که این خود نوعی عدالت آموزشی است که سبب انتخاب بهترین ها می شود. در حقیقت تیم ملی المپیاد حاصل رقابت چندصد هزار دانش آموز است، بنا بر این از کیفیت بسیار بالایی برخوردارست و می تواند بهترین نتایج را کسب کند و در مسابقات بین المللی بدرخشد. از جانب دیگر، سازوکار المپیاد در کشور با شرایط رقابت ها انطباق بسیار بالایی دارد.

معاون مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تغییر شیوه کنکور سراسری، تصریح کرد: اعمال امتیاز برای معدل پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور سراسری بخش زیادی از کارهای فوق برنامه و پژوهشی دانش آموزان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و بطور قطع به کارهای دانش آموزان المپیادی ضربه می زند. بنا بر این بنیاد ملی نخبگان با همکاری سمپاد و باشگاه دانش پژوهان جوان بدنبال یافتن راهی برای جلوگیری از این آفت است.

به نقل از بنیاد ملی نخبگان، محمدقلی اشاره کرد: تا چند سال قبل مسابقات علمی تنها در رشته هایی خلاصه می شد که رقابت های بین المللی دارند. با اصلاح رویکردها در سالهای اخیر، رقابت های علمی در تمام زمینه های مورد نیاز کشور برگزار می گردد و بنیاد ملی نخبگان تمام آنها را به رسمیت می شناسد و از مدال آوران آنها حمایت جدی خواهدنمود.




منبع:

1402/11/20
15:40:43
5.0 / 5
386
تگهای خبر: آموزش , المپیاد , پژوهش , دانش پژوه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی