عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک خوشه کهکشانی دوردست
بازار مقاله: بازار مقاله: عکسی که با «تلسکوپ فضایی هابل» ثبت شده است، یک خوشه کهکشانی دوردست را به نمایش می گذارد که در فاصله 2.6 میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا و به نقل از ناسا، خوشه بزرگ کهکشانی «آبل ۳۳۲۲»(Abell ۳۳۲۲) در عکس جدید «تلسکوپ فضایی هابل» دیده می شود که کهکشان «۲MASX J۰۵۱۰۱۷۴۴-۴۵۱۹۱۷۹ » در مرکز آن فرو رفته است. این خوشه کهکشانی دوردست، یک هیولای کیهانی است که درخشش زیادی را در طول موج های پرتو ایکس دارد.
رصد خوشه های کهکشانی مانند آبل ۳۳۲۲ می تواند درک ما را در مورد تکامل و فعل وانفعالات ماده تاریک در خوشه های کهکشانی ارتقا دهد و همچنین، قدرت تلسکوپ های گرانشی را به نمایش بگذارد که اجرام دوردست را با کمک عدسی گرانشی بزرگ نمایی می کنند. دانستن موقعیت این لنزها می تواند مشاهدات آینده را با تلسکوپ فضایی هابل و «تلسکوپ فضایی جیمز وب» امکان پذیر کند. این خوشه کهکشانی در صورت فلکی «سه پایه»(Pictor) و در فاصله ۲.۶ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.
دو تجهیزات هابل یعنی «دوربین میدان وسیع ۳»(WFC۳) و «دوربین پیشرفته نقشه برداری»(ACS)، برای ثبت کردن این عکس به یکدیگر پیوستند. هر دوی آنها، تجهیزات نسل سومی هستند که کیفیت تصویر فوق العاده و حساسیت بالایی را برای ستاره شناسانی که به مطالعه طیف گسترده ای از پرسش های علمی می پردازند، ارائه می دهند. هر دو، تصاویر مناطق وسیعی از آسمان شب را ارائه می دهند اما بخشهایی را مشاهده می کنند که کمی متفاوت از طیف الکترومغناطیسی هستند. دوربین میدان وسیع ۳، طیفی از پرتو ماوراءبنفش تا نور مرئی و فروسرخ نزدیک را در بر می گیرد. برخلاف پوشش گسترده پانکروماتیک دوربین میدان وسیع ۳، دوربین پیشرفته نقشه برداری برای مشاهده کردن نور مرئی تنظیم شده است.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب