آینده استخراج از سیارک ها چگونه خواهد بود؟
بازار مقاله: بازار مقاله: خیلی از شرکتها و استارت آپ های حوزه هوافضا، طرح هایی را برای استخراج مواد معدنی از سیارک ها و ماه در نظر دارند و معتقدند که آینده ای پر بار در انتظار این طرح ها است.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، طرح های امیدوارکننده استخراج از سیارک ها ادعا می کنند که میلیاردها یا تریلیون ها ماده معدنی در اعماق فضا درحال ظهور هستند که می توان آنها را جمع آوری کرد.
چندین گروه معدن کاری فضایی که مشتاق حفاری در سیارک ها بوده اند، قبلا آمده و رفته اند. بااینکه دوره این گروه ها گذشته است اما یک مقدمه محسوب می شود. این دفعه، راهبردها گام به گام درحال ارائه شدن هستند.
منابع فعال کننده اکتشاف در فضا
«آنجل آبود مادرید»(Angel Abbud-Madrid)، مدیر مرکز منابع فضایی «مدرسه معادن کلرادو»(Colorado School of Mines) اظهار داشت: یک دهه پیش، مردم هیجان زده شدند اما موفقیتی به دست نیاوردند و برنامه های آنها که بسیار بلندپروازانه و دور از ذهن بود، تحقق نیافت. تعداد زیادی از کشورها نیز به استخراج از فضا روی آوردند اما همه آنها به یک واقعیت حیاتی توجه کردند. واقعیت این بود که منابع، عاملی برای اکتشافات فضایی هستند.
آبود مادرید اشاره کرد که در این راستا، آب به هدف اصلی در هر جایی که می خواهیم برویم تبدیل گشته است. وی ادامه داد: استخراج فضایی به حدی رسیده است که ده ها شرکت نوپا حتی شرکت های بزرگ تر، به جنبه هایی از آنچه «زنجیره ارزش منابع فضایی» می نامند، بپردازند.
در هر حال، پرسش هایی نیز دراین زمینه مطرح می شوند. چه کسی مقرر است داده های مورد نیاز برای یافتن منابع باارزش در فضا را به دست آورد؟ چه کسی مواد موجود را شناسایی، حفاری، استخراج و خالص سازی می کند؟ چه کسی مقرر است حمل و نقل، برق و ارتباطات را تامین کند؟ چه کسی مقرر است نه فقط به معدن بپردازد، بلکه از منابع برای ساختن سازه هایی برای اکتشاف فضایی استفاده کند؟
محدودیت اقتصادی
آبود مادرید اظهار داشت: هم اکنون، محدودیت اقتصادی وجود دارد و بنا بر این است که سیارک ها رها شده اند اما طرح ها درحال بازگشت هستند. با این وجود، باید محتاط بود برای اینکه بااینکه تعدادی از شرکتها شکست می خورند اما برخی از پرونده های تجاری بسته نمی شوند و به سطح معقول تری می رسند.
در هر حال، ابتدا باید منابع موجود شناسایی شوند. سپس، این پرسش پیش می آید که مشتری کیست. آبود مادرید اظهار داشت: این مساله مانند مسئله مرغ و تخم مرغ است که بصورت دایره ای حرکت می کند.
این دیدگاه قانونی به استخراج منابع سیارکی، مسائل مربوط به مالکیت و ادعا را شامل می شود. آبود مادرید افزود: شما توافقی را می بینید که در آن، «پیمان ماورای جو»(Outer Space Treaty) لزوما مانع از استخراج منابع نمی گردد. این پیمان به شما اجازه نمی دهد که سیاره را در اختیار داشته باشید اما باید دید که از نظر قانونی، چگونه می توانید این کار را بصورت سازمان یافته، کارآمد و پایدار انجام دهید. این به دیپلماسی نیاز دارد.
آشنایی با سیارک ها
آشنایی با سیارک ها از نزدیک، طی چند سال قبل شتاب بیشتری یافته است. به عنوان مثال، اولین تلاش ناسا برای ملاقات با یک سیارک نزدیک زمین، پرتاب کاوشگر فضایی «نییر شومیکر»(NEAR Shoemaker) بود که در سال ۲۰۰۱ روی سیارک «اروس»(Eros) سقوط کرد. ژاپن با ماموریت خود موسوم به «هایابوسا»(Hayabusa)، نمونه هایی از سنگ های فضایی را به دست آورده است. فضاپیمای «اُسیریس-رِکس»(OSIRIS-REx) ناسا هم اکنون بعد از ماموریت جمع آوری نمونه، لمس و حرکت در سیارک «بنو»(Bennu) در راه بازگشت به زمین است. در همین حال، کاوشگر «لوسی»(Lucy) این آژانس فضایی باید چندین سیارک «تروجان»(Trojan) را شناسایی کند. ماموریت فضاپیمای «سایکی»(Psyche) ناسا به یک سیارک فلزی منحصربه فرد هنوز قابل ارتقا است.
سپس، «آزمایش تغییر مسیر دوگانهٔ سیارک» یا «دارت»(DART) مطرح می شود که اولین نمایش فناوری دفاع سیاره ای در جهان بواسطه ضربه زدن و حرکت دادن یک سنگ فضایی است.
آبود مادرید اظهار داشت: همه این ماموریت ها اساسا به جمع آوری دانش درباره ی سیارک ها کمک می کنند. موضوع چگونگی استخراج مواد از سیارک ها، چالش بعدی خواهد بود. درک سیارک ها یک نکته کلیدی است که ما در مرحله آشنایی با آنها هستیم.
مجموعه ای از تصاویر گرفته شده توسط فضاپیمای دارت هنگام برخورد با سیارک «دیمورفوس» در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب