معاون سازمان تبلیغات اسلامی:
قابلیت عرضه ۳۰ نوع خدمت در مساجد
به گزارش بازار مقاله معاون راهبری استان ها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به خلاقیت های چشم گیر در بعضی مساجد اظهار داشت: در هر مسجد می توان ۳۰ نوع خدمت به مردم عرضه داد در حالیكه برخی مساجد فقط به جنبه عبادی مسجد توجه دارند.
حجت الاسلام روح الله حریزاوی به خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: مساجد در سطح كشور می توانند خدمات اجتماعی، فرهنگی، تربیتی، علمی، بهداشتی، اقتصادی مانند اشتغال عرضه كنند و همینطور خدماتی ارائه نمایند كه بسیار گسترده تر از میزانی است كه حالا در مساجد اتفاق می افتد و باید در این حوزه تحول ایجاد كرد.
وی از طرح تحول اجتماعی مسجدمحور بعنوان طرح مهم یاد كه در سازمان تبلیغات اسلامی دنبال می شود و می تواند جهشی در این راستا باشد. این طرح ماه گذشته از جانب حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی راه اندازی شد. در طرح اجتماعی مسجدمحور امتیازهایی مانند هدایت محتوایی و راهبری از راه امامت مسجد درنظر گرفته شده تا ائمه جماعت مساجد بتوانند نسبت به مسائلی كه در محلات اتفاق می افتد، گره گشایی از كار مردم داشته باشند. به قول رئیس سازمان تبلیغات اسلامی این طرح علاوه بر اینكه تفاوت در زیست بوم فرهنگی جامعه ایجاد می كند، سبب الگوسازی برای دیگر مساجد خواهد بود.
حریزاوی از طرح صالحین در مساجد بعنوان خدمتی چشم گیر در افق ملی یاد كرد و اظهار داشت: طرح امام محله همچون طرح تحول اجتماعی مسجدمحور از درون مساجد جوشیده و بعضی از مسؤلان فرهنگی، هیات امنای مساجد و ائمه جماعت این طرح را پیگیری و حمایت كردند.
بعضی مساجد ویژه در تهران یا استان ها خدمات قابل توجهی عرضه می دهند. مثلا در مسجد صفا در تهران خدمات علمی عرضه می شود و دانش آموزان را برای كنكور آماده می كنند. بعضی مساجد هم مهدهای كودك برجسته دارند و هیات امنای یكی از مساجد با تاسیس پنج مدرسه، این مدارس را مدیریت می كنند.
معاون سازمان تبلیغات اسلامی اضافه كرد: مساجدی را سراغ داریم كه كاریابی می كنند و كارگاه اشتغال زایی راه انداخته و بعضی مساجد هم نخبگان ورزشی تربیت می كنند.
وی كه بعنوان یكی از داوران شاخصه خلاقیت و نوآوری كانون های فرهنگی هنری مساجد در رویداد ملی فهما قضاوت داشته، اضافه كرد: در این رویداد یكی از كانون های استان قم بعنوان كانون برتر شناخته شد كه این كانون یك پارك معارفی را بوجود آورده و الان در چند نقطه دیگر از كشور و خارج از كشور با هماهنگی شهرداری آنرا توسعه می دهد.
ما باید برای رسیدن به مسجد تراز انقلاب اسلامی با جوانان و مردم حرف بزنیم ولی متاسفانه برخی مسجدهای ما تراز انقلاب اسلامی را ندارند و در تراز عصر قاجار و صفوی به عرضه خدمت مشغول هستند و اینگونه مساجد در واقع فقط معبد هستند.
رویداد فهما به دنبال شناسایی خلاقیت ها و استعدادها
معاون سازمان تبلیغات اسلامی درباره رویداد ملی فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مسجد) در شاخصه خلاقیت و نوآوری اظهار داشت: اصل این طرح خیلی خوب است و در هر تشكیلاتی كه كارهای شبكه ای انجام می شود، شناسایی خلاقیت ها و ابتكارها ضروریست.
وی یكی دیگر از مزایای این طرح را توجه به طرح های جدیدی دانست كه از جانب برخی افراد در گوشه و كنار كشور مطرح می شود در حالیكه به این افراد كمتر توجه می شود و در چنین رویدادهایی بهتر دیده می شوند و بهره مندی در سطح ملی به وجود می آید.
حریزاوی ضمن ارزیابی طرح های عرضه شده در این رویداد اظهار داشت: اصل این رویداد را كار مباركی می دانم و اگر برای رویدادهای بعدی تمركز بیشتری از جانب مسؤلان صورت گیرد، دستاوردهای بهتری می تواند داشته باشد.
وی اضافه كرد: البته لازمه كار آن است كه پیش نیازهای لازم؛ مانند جدیت، خلاقیت و رغبت صاحبان ایده دیده شود. با این وجود استقبال كانون های مساجد به اندازه ای قابل توجه بود كه زمان درنظر گرفته شده برای داوری سه برابر شد؛ بگونه ای كه این داوری ۱۲ ساعت طول كشید و به صورت تقریبی برای هر طرح نیم ساعت وقت داوری در نظر گرفته شد.
در داوری این بخش یك تغییر روش داشتیم؛ بگونه ای كه داورها مجبور شدند به مشورت با یكدیگر بپردازند تا كارنامه جمعی برای طرح ها صادر شود.
داوری مرحله نهایی فهما از ۲۶ بهمن در ستاد هماهنگی كانون های فرهنگی هنری مساجد شروع شد و تا اول اسفند ادامه داشت كه داوران به ارزیابی آثار منتخب پرداخته و هشت شاخص اصلی در این داوری ها ارزیابی شد.
داوران شاخصه قرآن و عترت را حجت الاسلام حمید محمدی، عباس سلیمی، مهدی قره شیخ لو و مجتبی كلباسی تشكیل دادند و فرهاد قائمیان، سیدسعید سیدزاده و انسیه شاه حسینی در بخش فیلم به داوری پرداختند. شهرام كرمی، كوروش زارعی و سیدحسین فنایی در بخش نمایش و شهروز حقی، امید عرفان پور و مسعود نكویی نیز در بخش سرود داوری كردند.
از دیگر داوران هم می توان به حسین اسدی، مهدی عباسی، حجت الاسلام روح الله حریزاوی و روح الله رازینی در شاخصه خلاقیت و نوآوری، بهروز مینایی، محمدرضا بهمنی و رضا باقری اصل در شاخصه فضای مجازی و رسانه، حجت الاسلام حجت الله ذاكر، امیرحسین آل اسحاق، رضا برزگر و شعبانعلی رمضانیان در شاخصه غنی سازی اوقات فراغت اشاره نمود.
فهمیه باب الحوائجی، محسن حاجی زین العابدینی و ابراهیم حیدری در شاخصه فرهنگ كتاب و كتابخوانی و حجج اسلام سیدناصر میرمحمدیان، احمدی، حجت گنابادی نژاد و رضا روستاآزاد در شاخصه پاسداشت مناسبت های ملی مذهبی داوری كردند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب