مرمت آثار تاریخی نیاز امروز، پشتوانه فردا
به گزارش بازار مقاله مرمت، احیا و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی جزو لزوم های فرهنگی و سرمایه گذاری در این عرصه، نیاز مبرم جامعه امروز و پشتوانه سازی برای نسل فردا است.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایرنا، مرمت و نگهداری درست و علمی از آثار و ابنیه های تاریخی یك ملت كه نمایانگر و نمایشگاه حقیقی تاریخ، فرهنگ و هویت ملل مختلف است، جزو شاخصهای مهم توسعه یافتگی كشورها به حساب می آید كه این اصل از سده ها قبل در كشورهای اروپایی شروع شد و الان در خیلی از كشورها با جدیت و حساسیت ویژه ای دنبال می شود؛ در این میان اهمیت دادن به این مورد مهم و محوری در جمهوری اسلامی ایران طی سال های اخیر روند مثبت و سریعی به خود گرفته است.
آثار تاریخی و به جای مانده از مردمان گذشته در حقیقت جزو نهادها و عناصر فرهنگی كشورها است كه بی توجهی به آن، رخوت، از هم گسیتخگی و در نهایت نابودی فرهنگی و تاریخی جوامع بشری را به دنبال دارد؛ بر همین مبنا حفظ و حراست از آثار تاریخی ملموس و غیرملموس در اولویت سیاستگذاری های فرهنگی و حتی اقتصادی كشورها قرار دارد، چونكه انتفاع از بركات اجتماعی و سودآوری مالی آن بر كسی پوشیده نیست.
آذربایجان شرقی با تاریخ چندین هزار ساله، جغرافیای طبیعی، انسانی و سیاسی و فرهنگی از چنان اهمیتی در حوزه هویتی برای ایران برخوردار می باشد كه بررسی تاریخ ایران بدون تاریخ پرفرار و نشیب این خطه امكان پذیر نیست.
آذربایجان شرقی در شمال غرب ایران با داشتن افزون بر یكهزار و ۸۰۰ اثر، ابنیه و اماكن تاریخی و باستانی ثبت شده در لیست آثار ملی در ردیف ۵ استان نخست ایران به لحاظ تاریخی و فرهنگی قرار گرفته است كه باید به موازات همین جایگاه نسبت به مرمت و احیای میراث فرهنگی و تاریخی گذشتگان این دیار همت گمارده شود.
جای جای آذربایجان شرقی، شامل شهرهای بزرگ و كوچك، بخش ها و روستاهای مختلف، دارای چنان آثار و میراثی از گذشتگان است كه اگر نسبت به شناسایی، معرفی، مرمت و احیای آنها در زمان كنونی اقدام نشود، شاید فرصتی برای فرداهای تاریخی و فرهنگی ایران باقی نماند.
مرمت مسجد تاریخی «گوراوان» در شهرستان عجب شیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب