یك مقام مسئول به مهر خبر داد:
تهیه بسته های غذایی كاربردی در مواقع بحران
بازار مقاله: معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینكه محققان این موسسه موفق به تهیه بسته های غذایی شدند اظهار داشت: این بسته ها در مواقع بحران زا قابل كاربردهستند كه آمادگی برای تولید آنها وجود دارد.
دكتر سید مهدی زیارت نیا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بعنوان تنها مركز تحقیقات كاربردی مستقل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه تخصصی صنایع غذایی و بر مبنای اسناد بالادستی یكی از مأموریت های خویش را رفع چالش های ملی در كشور بویژه تعیین جیره های غذایی برای شرایط بحران قرار داده است.وی با اشاره به اینكه در كشور حدود ۷۵ درصد بلایای طبیعی شناخته شده بیان كرد: بلایای طبیعی از قبیل زلزله، سیل، طوفان و سایر موارد هستند؛ به عبارت دیگر ایران مقام سوم وقوع بلایای طبیعی در جهان را داراست.وی افزود: بر این اساس ضرورت توجه به تغذیه به هموطنان درگیر در این حوادث بویژه در ۷۲ ساعت اولیه بسیار حائز اهمیت می باشد.زیارت نیا تصریح كرد: در این راستا پیش بینی بخش عمده نیازهای تغذیه ای برای طیف های مختلف سنی، جنسیتی، با بهره مندی از قابلیت التیام بخشی به مشكلات روحی و روانی، عدم ایجاد تبعات بعدی ناشی از مواد غذایی برای مصرف كننده و ماندگاری بالا و سایر ملاحظات در تهیه یك بسته غذایی بسیار حائز اهمیت می باشد.به گفته وی، از سوی دیگر قابلیت تهیه سریع و توزیع به موقع در شرایط مختلف جغرافیایی از دیگر عواملی هستند كه برای یك بسته شرایط بحران باید مد نظر قرار بگیرد.معاون پژوهشی مؤسسه علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: این مؤسسه وظایف حاكمیتی خود و در چارچوب برنامه های راهبردی تهیه بسته های غذایی شرایط بحران را جز اولویت های خود قرار داده است و بر همین مبنا برنامه های عملیاتی كوتاه، میان و دراز مدت خویش را در این زمینه تدوین كرده است.وی در مورد این برنامه ها تصریح كرد: ما در برنامه كوتاه مدت خود مبادرت به تدوین یك بسته ۲۴ ساعته غذایی عام بر مبنای محصولات تولیدی موجود بازار ایران كرده ایم.وی افزود: اجزای این بسته ضمن تأمین نیاز غذایی برای ۲۴ ساعت دارای قابلیت بسته بندی به صورت فردی و گروهی برای حالت های مختلف امداد رسانی است.زیارت نیا با اشاره به اینكه همینطور در برنامه های میان مدت و بلند مدت، تعیین بسته های غذایی با مشخصه تأمین حداكثر نیازهای تغذیه ای با اجزای متنوع برای مصرف كنندگان متفاوت در حداقل حجم و ماندگاری بالا هدف گذاری شده است، اظهار داشت: این محصولات می تواند علاوه بر كاربرد شرایط بحران برای تغذیه كوهنوردان و سایر اقشار مورد استفاده قرار گیرد.وی اضافه كرد: البته این بخش علاوه بر ضرورت انجام پژوهش های گسترده در زمینه فرمولاسیون و بسته بندی، نیازمند سرمایه گذاری در بخش تولید صنعتی است.وی تصریح كرد: موفقیت در این بخش نیازمند حمایت مادی و معنوی، تشریك مساعی و هم سرمایه گذاری بهره برداران این محصولات كه عمدتاً سازمان های حاكمیتی مانند هلال احمر، ستاد مدیریت بحران كشور، پدافند غیر عامل و هستند، است.وی عنوان كرد: بنابراین در صورت تعامل سازمان های مربوطه این مؤسسه آمادگی دارد عمده توان علمی شامل نرم افزاری و سخت افزاری خویش را در جهت تحقق اهداف نظام در زمینه انجام پروژه های لازم تا مرحله تولید دانش فنی اقدامات لازم را به انجام برساند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب