در گفتگو با مهر عنوان شد؛

كاهش تولیدات علمی آمریكا در مقابل چین

كاهش تولیدات علمی آمریكا در مقابل چین بازار مقاله: استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز اظهار داشت: شاخص نیچر نشان داده است كه طی سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ تعداد انتشارات علمی چین افزایش یافته در صورتی كه انتشارات علمی آمریكا رو به كاهش است.



جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال های اخیر سرعت انتشارات علمی چین شتاب بیشتری پیدا كرده و احتمال می رود آمار تولید علم این كشور تا سال ۲۰۲۵ بیشتر از تولیدات علمی غرب شود.
وی ادامه داد: شاخص نیچر كه چگونگی مشاركت كشورها و موسسات علمی را در ۸۲ رشته پراهمیت علوم طبیعی اندازه گیری می كند، نشان داده است كه بین سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ ایالات متحده آمریكا بیش از دو برابر چین و سه برابر آلمان و انگلستان آثار علمی تولید كرده است.
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز تصریح كرد: شاخص نیچر نشان داده است كه طی همان بازه زمانی تعداد انتشارات علمی چین سال به سال افزایش یافته در صورتی كه انتشارات علمی آمریكا همزمان رو به كاهش گذاشته است.
مهراد تصریح كرد: اگر این روند ادامه یابد چین در خلال هفت سال بیشتر از آمریكا تولیدات علمی خواهد داشت.
وی عنوان كرد: در خلال جنگ سرد و پس از آنكه آمریكا بودجه های زیادی را برای تحقیقات علمی اختصاص داد، سرمایه گذاری های علمی این كشور از ۲۶۵ میلیون دلار در سال ۱۹۵۳ به ۳۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ یعنی ۱۵ برابر افزایش پیدا كرد.
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز اضافه كرد: از سال ۲۰۰۷ به بعد موسسات دولتی و خصوصی آمریكا سرمایه گذاری بر روی آموزش های علوم، فناوری و مهندسی (STM) را شروع كردند.
مهراد اظهار داشت: به قول پانا (Proceedings of the National Academy of Sciences (PANA موقعیت رو به فزاینده چین در حوزه علوم و اقتصاد، چین را به یكی از پیشرفته ترین كشورهای جهان در باب انتشارات علمی با اهمیت مبدل كرده است.
وی تصریح كرد: به اعتقاد پانا، چندین دلیل برای توسعه علمی چین وجود دارد.
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز اظهار داشت: پرداخت های چین به دانشمندان خود بهتر از آمریكا بوده ازاین رو در جذب دانشمندانی كه حقوق بهتری را دنبال می كنند موفق عمل كرده است.
مهراد عنوان كرد: در سال ۲۰۱۰، ۴۴ درصد دانشجویان دانشگاه های چین در رشته های STM درس می خواندند و در همین سال این رقم در آمریكا تنها ۱۶ درصد بود.
وی افزود: در سال ۲۰۰۸، دولت چین برنامه استخدام متخصصان جهانی را برای جذب حداكثری دانشمندان چینی راه اندازی نمود و براین اساس تعداد زیادی از آمریكایی های چینی تبار با حقوق های بیشتر به كشور خود بازگشتند.
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز اظهار داشت: دولت چین سرمایه گذاری در حوزه های علمی را افزایش داده است و از سال ۱۹۹۹ این كشور در آموزش عالی سرمایه گذاری های شگفت انگیزی بعمل آورده است.
مهراد عنوان كرد: دولت سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی را از ۰.۷ درصد در سال ۱۹۹۱ به ۲.۴ درصد در سال ۲۰۱۶ افزایش داده است.
وی عنوان كرد: در مقابل، آمریكا در این بازه زمانی سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی را از ۲.۴ درصد به ۲.۹ درصد رسانده است.
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز اظهار داشت: طبق شاخص نیچر در هر ۱۰ كشور برتر تولیدكننده تحقیقات علمی علوم زمین و محیط زیست به استثنای چین در چند سال قبل از بروندادهای علمی این كشورها كاسته شده است.

1397/05/23
12:52:41
5.0 / 5
4657
تگهای خبر: آموزش , استاد , پژوهش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی