افزایش تولید محصولات غذایی با اصلاح ژن كریسپر

افزایش تولید محصولات غذایی با اصلاح ژن كریسپر بازار مقاله: ایسنا به نقل از دیجیتال ترندز نوشت: دانشمندان آمریكایی و چینی ادعا می كنند می توان با اصلاح ژن كریسپر در بعضی مواد غذایی، تولید این محصولات را افزایش داد.



متخصصان پیش بینی می كنند تا سال 2050، دو میلیارد نفر دیگر در زمین ساكن خواهند بود و در نتیجه، جمعیت زمین به 9.7 میلیارد نفر خواهد رسید. هم اكنون، سیستم های تولید غذا، به سختی از عهده تامین نیازهای امروز برمی آیند و بیش از 10 درصد مردم جهان گرسنه هستند. به این ترتیب، وضع تامین غذا در آینده وخیم تر خواهد شد.
به عقیده دانشمندان، راه حل این مشكل، در استفاده از فناوری و اصلاح ژن كریسپر است. دانشمندان، با استفاده از این روش، می توانند محصولاتی تولید كنند كه در مقابل تغییرات اقلیمی انعطاف پذیرتر بوده و بازدهی بالاتری دارند.
"تناوب هایِ كوتاه پالیندروم فاصله دار منظم خوشه ای" یا به اختصار "كریسپر"(CRISPR)، بخشی از دی.ان.ای پروكاریوت هستند كه حاوی تناوب های كوتاه توالی های بنیادین می باشند. كریسپر، نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باكتری ها است كه آن ها را قادر به كشف دی.ان.ای ویروس می سازد و بعد نابودشان می كند. بخشی از سیستم كریسپر، پروتئینی به نام "كَس9"(Cas9) است، كه قابلیت جستجو، برش زدن و سرانجام تغییر دی.ان.ای ویروس را دارد. فناوری كریسپر، به دانشمندان اجازه می دهد تغییراتی در دی.ان.ای سلول ها تولید كنند.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه پردو"(Purdue University) آمریكا و "آكادمی علوم چین"(CAS)، به تازگی در پژوهش جدیدی، امكان استفاده از كریسپر را نشان داده اند. آنها با تولید جهش در 13 ژن، نوعی برنج با بازدهی 25 تا 31 درصد تولید كرده اند. این محصول، بدون كمك كریسپر، برای رسیدن به این هدف، به آزمون و خطا با میلیونها گیاه نیاز خواهد داشت.
در ساخت این برنج، پژوهشگران، برای از بین بردن ژن های ناخواسته ای كه نقش دوگانه ای بر عهده دارند، تحمل فشار محیطی را می افزایند و رشد را سركوب می كنند، از كریسپر استفاده كردند. بنابراین، باآنكه این محصول، بازدهی بالایی دارد، مقاومت آن در برابر فشار محیطی كمتر است. طی آزمایش های انجام شده، پژوهشگران، تاثیر كمی را بر تحمل استرس مشاهده نمودند اما دستاوردهای قابل توجهی در تولید دانه ها داشتند.
"جیان كانگ ژو" (Jian-Kang Zhu)، گیاه شناس دانشگاه پردو و سرپرست این پژوهش اظهار داشت: یك نكته مهم در مورد فناوری كریسپر، قابلیت كاربرد سریع آن در مشكلات مربوط به كشاورزی است. در آینده، كاربرد موفقیت آمیز این فناوری در زمینه پزشكی هم ممكن خواهد بود.
علاوه بر این، نگرانی های زیستی مربوط به آزمایش های حیوانی، در گیاهان و میكروب ها وجود ندارد. ژو ادامه داد: ما می توانیم پیوندهای ژنتیكی را با گیاهان انجام دهیم و مشخصا، پیگیری های اخلاقی زیست شناسی انسانی در این كار به چشم نمی خورند.
ژو و همكارانش، با هدف افزایش تولید محصول، همین روش را در تولید رشته های برنج به كار بردند و در نظر دارند از آن، برای تولید محصولات دیگر هم استفاده كنند.
مقاله مربوط به این پژوهش، در مجله " Proceedings of the National Academy of Sciences" به چاپ رسید.

5656


1397/03/06
12:56:21
5.0 / 5
4666
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , دانشمند , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی