اصلاح کلاسیک و مولکولی گل محمدی برای افزایش بازدهی
بازار مقاله: یکی از محققان ایرانی مطالعه فیتوشیمیایی، مولکولی و ناسازگاری گرده افشانی در برخی از ژنوتیپ های گل محمدی را به عنوان موضوع رساله خود انتخاب نمود.
به گزارش بازار مقاله به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، «مطالعه فیتوشیمیایی، مولکولی و ناسازگاری گرده افشانی در برخی از ژنوتیپ های گل محمدی و هیبریدهای آن» عنوان رساله دکتری حمید احدی است که با راهنمایی مجید شکرپور و حمایت بنیاد ملی علم ایران به انتها رسانده است.
احدی درباره ی این طرح توضیح داد: گل محمدی یکی از گیاهان متحمل به خشکی و با ارزش دارویی قابل توجه است که همچون محصولات آن اسانس، گلاب، گل، غنچه خشک، کانکریت و ابسولوت است. از اسانس این گیاه بطور وسیع در صنایع عطرسازی و محصولات آرایشی و بهداشتی، پزشکی و همین طور در صنایع غذایی استفاده می شود.
وی اضافه کرد: باتوجه به اقلیم خشک ایران و کاهش منابع آبی، سطح زیر کشت این گیاه هر سال درحال افزایش است. اهلی شدن محدود گل محمدی موجب بروز مشکلات گوناگون تولید در سطح وسیع شده است. از مشکلات عمده گل محمدی درصد پایین اسانس است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: همین طور از دیگر مشکلات گل محمدی سختی برداشت محصول است. خاردار بودن، دوره گلدهی کوتاه و ریزش گلبرگ یک روز پس از باز شدن گل، موجب مشکل شدن برداشت گل و افزایش هزینه های مربوط به برداشت شده است.
وی اشاره کرد: از سویی دیگر، باتوجه به اهمیت اسانس گل محمدی در صنایع عطرسازی و صنایع غذایی صادرات این محصول با ارزش می تواند کمک شایان توجهی به اقتصاد کشور کند. این امر، اهمیت اصلاح گل محمدی بمنظور دستیابی به ارقام جدید با درصد اسانس بالا و باکیفیت را دو چندان می کند.
احدی افزود: با توجه به این که خاستگاه گل محمدی ایران محسوب می شود؛ به همین دلیل پتانسیل خوبی از جنبه تنوع ژنوتیپ های مختلف گل محمدی در کشور وجود دارد که در پروسه اصلاح حایز اهمیت است.
وی اشاره کرد: همین طور باتوجه به سرمایه گذاری کشورهایی نظیر ترکیه و بلغارستان روی زمینه های مختلف گل محمدی، ضروریست برای صعود کشور به جایگاه واقعی خود در حوزه تولید و تجارت این گیاه، برنامه های پژوهشی هدفمندی در امتداد اصلاح ارقام برتر گل محمدی تدوین گردد.
این محقق و پژوهشگر در آخر اشاره کرد: در این طرح علاوه بر مطالعه فیتوشیمیایی ژنوتیپ های منتخب، دورگ گیری های هدفمند جهت دستیابی به هیبریدهای برتر و همین طور مطالعات ترنسکریپتوم جهت شناخت ژن های در رابطه با تولید اسانس نیز انجام شد. نتایج این مطالعه می تواند قدمی بزرگ جهت اصلاح کلاسیک و مولکولی گل محمدی بردارد.
منبع: marketdoc.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان بازارمقاله در مورد این مطلب