توسعه دایره نخبگانی؛

شورای مهارتی بنیاد ملی نخبگان شروع به کار کرد

شورای مهارتی بنیاد ملی نخبگان شروع به کار کرد بازار مقاله: نشست شورای مهارتی بنیاد ملی نخبگان با حضور اعضا در محل این بنیاد اجرا شد.



به گزارش بازار مقاله به نقل از بنیاد ملی نخبگان، شورای مهارتی بنیاد ملی نخبگان با حضور اعضا تشکیل جلسه داد. در آغاز این جلسه، ایزد امجدی دبیر شورای مهارتی و مدیر کل دفتر پایش و شبکه سازی معاونت آینده سازان ضمن خوش آمدگویی به اعضا، مطابق با دستور اول جلسه توضیحاتی درباب وظایف شورای مهارتی برمبنای شیوه نامه «شناسایی، رشد و تعالی مستعدان برتر ادبی، هنری و مهارتی در راه نخبگی» ارائه داد.
مدیر کل دفتر پایش و شبکه سازی معاونت آینده سازان ضمن اشاره به این که مبادی ورودی مسیر نخبگی بوسیله رویدادهای سطح ۱ و نهادهای معتبر است، وظیفه اصلی شورا را تعیین سطح رویدادها و تعیین نهادهای معتبر برشمرد.
وی در ادامه به توسعه مفهوم نخبگی در رویکرد جدید بنیاد و توسعه این مفهوم از استعدادهای برتر دانشگاهی به عرصه های دیگر مانند هنر و ادب و مهارت اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون وظیفه اصلی بنیاد آماده کردن مسیر برای شروع حرکت استعدادهای برتر در حوزه های جدید برای رسیدن به مرتبه نخبگی است.
در ادامه این جلسه، محمدعلی نادی، عضو شورای مهارتی بنیاد و معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان ضرورت طراحی برنامه منسجم بعد از شناسایی مستعدان برتر اظهار داشت: شاگردپروری در عرصه های در رابطه با مهارت هنوز بر کارکرد دیرینه خود ابتناء دارد و بنا بر این بنیاد ملی نخبگان و شورای مهارتی این بنیاد باید نگاه بلندی به ایجاد زیست بوم این حوزه داشته باشد و در عین حال بصورت همزمان اهتمام بر اصلاح فرایندها کند.
عضو شورای مهارتی بنیاد ملی نخبگان شناسایی، فعال را که به عنوان رویه اصلی بنیاد در دستور کار قرار گرفته، مثبت ارزیابی کرد و اضافه کرد: این شکل از شناسایی می تواند علاوه بر دقت، به ایجاد حس مثبت در مخاطبان بنیاد و جامعه کمک می نماید.
سپس محمدعلی ودود برگزیده شورای جهانی صنایع دستی در سال ۲۰۲۲ با اعلان اینکه نخبگان باید مکتب ساز باشند، تحقق این امر را در طرح مثالی از اهمیت شکل دهی دامنه برای رسیدن سریع تر به قله تبیین کرد و شناسایی استعدادهای برتر از سنین پایین و از مدارس کشور را لازمه دستیابی به این مهم برشمرد.
این عضو شورای مهارتی بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به اهمیت حوزه صنایع و محصولات دانش بنیان اذعان کرد: باتوجه به خلاق بودن صنایع هویت محور، این صنایع به ساحت های نخبگی نزدیکترند.
موسوی، دیگر عضو شورای مهارتی بنیاد و رییس مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه ملی مهارت نیز در این جلسه نگاه سنتی به مقوله مهارت را از مشکلات این حوزه توصیف کرد و اظهار داشت: نگاه سنتی به مقوله مهارت سبب شده به اصل ماهیت مسابقات که ارتقا مشاغل است توجه نشود.
وی با تأکید بر این که برگزیدگان حوزه مهارت باید هم از نظام آموزشی و هم از بازار کار پیشروتر باشند، گقت: لازم است مانند سایر کشورها علاوه بر رشته های جهانی، مسابقات رشته های داخلی که فقط در خود کشور ما کاربرد دارد نیز برای زنده نگه داشتن این مشاغل و انتقال آن به نسل های بعدی اجرا شود.
مهدی دارایی عضو شورای مهارتی بنیاد و مدیر مسابقات ملی و بین المللی مهارت نیز ضمن بیان نقش سیاست گذاری بنیاد ملی نخبگان، به ضرورت اصلاح مسیر رویدادهای سطح ۱ در امتداد رویکرد شناسایی فعال اشاره نمود.
وی در ادامه با بیان وظایف نظام نخبگانی مدیریت استعدادها در کشور اظهار داشت: در عرصه مستعدان برتر مهارتی نظام مدیریت استعدادها باید بتواند چهار وظیفه «نخبه شناسی»، «نخبه گزینی»، «نخبه گماری» و «نخبه پروری» را در راستای رسیدن با اهداف مورد نظر در دستور کار خود قرار دهد.
شایان ذکر است، در آخر این جلسه، احکام اعضای این شورا که به هامش سیدسلمان سیدافقهی رسیده بود، به اعضای شورا اعطا شد.

1403/05/01
14:33:22
5.0 / 5
248
تگهای خبر: آموزش , دانش بنیان , دانشگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی